AMD Blockchain oyun ittifakına katıldı
AMD Blockchain oyun ittifakına katıldı

AMD Blockchain oyun ittifakına katıldı

service service
Share

Share This Post

or copy the link
Amerika Birleşik Devletleri uluslararası BT şirketi Advanced Micro Devices (AMD), Blockchain Oyun İttifakına katıldı ve Blockchain teknolojisinin endüstride kullanımını artırmak için iki yeni ortaklık kurdu.

12 Aralık tarihlinde, iki donanım devi Blockchain tabanlı çevrimiçi oyun pazarlarını geliştirmek ve işletmek için ortaklık kurdu. Ortaklıkığın Blockchain teknoloji sağlayıcıları Robot Cache ve ULTRA ile yapıldığı belirtildi. Bu ortaklık, oyun yayıncıları ve kullanıcıları için yeni, güvenli satın alma seçenekleri ve dağıtım kanalları oluşturmayı amaçlamaktadır.

Blockchain Oyun İttifakı (BGA), ortak standartların oluşturulmasını teşvik ederek oyundaki Blockchain teknolojilerinin benimsenmesine karar veren bir kuruluştur.

AMD’nin, Enjin belirteci yaratıcısı Fig ve usta Blockchain oyun geliştiricisi EverdreamSoft’u üye olarak sayan İttifak’a katılan ilk büyük donanım üreticisi olduğu bildirildi.

Basın açıklamasına göre, her iki pazar da AMD’nin ekran kartlarını ve işlemci teknolojisini, arka uç sunucuları ve Blockchain altyapısı da dahil olmak üzere bir dizi amaç için entegre edecek. AMD’nin Ryzen işlemcileri ve Radeon grafik kartlarının optimal kripto hesaplama performansı sağlayacak şekilde tasarlandığı bildiriliyor.

AMD, CPU ve GPU teknolojisinin hesaplama ve oyun iş yükleri için güçlü bir motor görevi göreceğini iddia ediyor. Donanım üreticisi, dijital içeriğin bir dizi çevrimiçi saldırılardan korunmasına yardımcı olmak için sağlam güvenlik koruması da sağlayacaktır.

Bu yılın başlarında, AMD, Ryzen ve EPYC işlemcisi ve veri merkezi GPU gelirlerinin bir önceki yıla göre iki kattan fazla artması nedeniyle önemli brüt kar marjı genişlemesini rapor ederek pazar beklentilerini geride bıraktı.

Blockchain’e giriş noktası ‘Oyun’

BGA gibi girişimlerin ötesinde, oyun endüstrisindeki hane halkı isimleri, yeni Blockchain girişimleriyle bir dizi lisans anlaşmasına girmiştir. Özellikle Tetris ve Pac Man geliştiricisi Atari, Blockchain oyun Startup’ı Animoca Brands ile sözleşme imzaladı.
Şubat 2018’de Atari, hisse fiyat artışında % 60’ın üzerinde bir oran gördü ve kripto para birimine yatırım yapacağını açıkladı.
Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin, daha önce NFT’ler ve oyun oynama gibi gelişmelerin, Blockchain teknolojisinin finansal uygulamaların ötesinde çekiciliğini genişletmeye yardımcı olabilecek potansiyel alanlar olduğunu ortaya koydu.

Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 15 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin