Dikkat: Uzman kripto analisti kripto piyasasını tehlikeye sokabilecek 5 durumu paylaştı!
Dikkat: Uzman kripto analisti kripto piyasasını tehlikeye sokabilecek 5 durumu paylaştı!

Dikkat: Uzman kripto analisti kripto piyasasını tehlikeye sokabilecek 5 durumu paylaştı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto analisti Lark Davis, bu yıl kripto pazarını istikrarsızlaştırabilecek bazı olayları paylaştı. Kripto endüstrisinin bazı kısımları, insanlar alternatif geçim kaynakları aradıkça büyüme gösterebilir. Kripto analisti Lark Davis, beş ana olayın kripto endüstrisi için yüksek risk oluşturduğu konusunda uyardı. Bunlar aşağıda sırasıyla yer alıyor.

Bank of America (BOA), resesyon şoku olasılığı konusunda uyaran en son büyük kurum. Davis’in işaret ettiği gibi, hisse senetleri durgunluk sırasında karışık pozitif ve negatif performansla, bir durgunluktan 6 ile 12 ay önce en kötü performansını sergiliyor. Bir durgunluğun ardından, piyasalar ivme kazanma ve pozitif getiri sağlama eğilimindedir.

Böyle bir olay duyurulursa, etkileri hem hisse senedi hem de kripto para piyasalarına yayılacak. Bunun nedeni, kripto ve borsalar arasındaki artan korelasyon olarak değerlendirilebilir.

Tarih, Fed’in faiz artırımını izleyen ilk hafta veya ilk birkaç ayda bir ilk şok olduğunu gösteriyor. Yaklaşık bir yıl süren yüzde 5 ile 10’luk bir düşüşün ardından piyasalar ilk 3 ile 6 ayda hafif pozitif getiriler göstermeye başlıyor. Önümüzdeki 6 ile 12 ay daha olumlu getirilerle işaretlenir. Genel olarak trendler, bir oran artış döngüsünün ardından borsada olumlu getiriler gösterir. Örneğin, S&P 500, 12 faiz artışı döngüsü boyunca yıllık ortalama yüzde 9,4 oranında arttı. Yukarıda belirtildiği gibi, kripto pazarında muhtemelen benzer tepkiler olabilir.

Son rapora göre, ABD’deki yıllık enflasyon oranı, bir yıl önceki yüzde 7,9’a kıyasla yüzde 8,5 oranında açıklandı. Almanya gibi yerler, bazı gıda maddelerinde yüzde 50’ye varan fiyat artışları gördü. Davis’in gösterdiği gibi, enflasyon yüzde 3 ve daha yüksek olduğunda, 12 ayda enflasyon oranını aşan yüzde 48’lik bir hisse senedi piyasa getirisi var. Önümüzdeki aylarda enflasyonun daha da yükselmesi oldukça yüksek. Bu nedenle hisse senedi piyasaları, gelecek yıl yüzde 8,5’ten daha düşük getiriler rapor edecek. Bunlar aynı zamanda kripto pazarında da çoğalması bekleniyor.

Kripto pazarını bekleyen daha fazla tehlike

Hem Ukrayna hem de Rusya, önde gelen tahıl ürünlerinde küresel gıda ihracatçılarıyken, Rusya dünyanın en büyük ham petrol üreticisidir. İki ülke arasında hüküm süren çatışma, bu ürünlerin kıtlığına ve bunun sonucunda fiyatların hızla yükselmesine neden oldu. Enflasyona benzer şekilde, bu muhtemelen kripto piyasalarını olumsuz etkilemesi bekleniyor.

Niceliksel sıkılaştırma önlemlerinin bir parçası olarak, Fed her ay 95 milyar dolar değerindeki varlıkları satmayı düşünüyor. Sonuç, hisse senedi piyasalarında, kripto piyasalarına da baskı artabilir. Yukarıdaki olaylar belirsizliği artırarak hem kripto hem de geleneksel yatırımcılar için risk iştahını azaltıyor.

crypto-news-flash


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık! Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin