Vietnam, diploma sistemini Blockchain teknolojisine geçiriyor
Vietnam, diploma sistemini Blockchain teknolojisine geçiriyor

Vietnam’ın dev bankası RippleNet’e “stratejik ortak” olarak katıldı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Vietnam’ın önde gelen bankalarından biri olan Orient Commercial Joint Stock Bank, RippleNet’e 16 Ekim’de stratejik ortak katıldı.

OCB’de Fintech Başkanı Phong Nguyen, stratejik ortaklığı “çok bölümlü kaynakları harekete geçirme ve iş kullanım örneklerini agresif bir şekilde keşfetme konusunda 10 aylık bir çabanın” sonucu olarak tanımladı.

Üretkenlik ve şeffaflık vurgusu

Nguyen’e göre Ripple’ın teknolojisi, havale ve sınır ötesi ödemelerle ilgili masrafları ve ücretleri azaltırken aynı zamanda üretkenliği ve şeffaflığı artıracak.

OCB’nin merkezi Ho Chi Minh City’de yer alıyor. Ülke çapında 130’dan fazla şubesi ile Vietnam’ın en büyük bankalarından biri.

RippleNet

RippleNet, iki para birimini birbirine bağlamak için XRP kullanan ve üç saniye kadar kısa bir sürede sınır ötesi ödemeleri kolaylaştıran Ripple’in İsteğe Bağlı Likidite ürünüdür.

Ripple, 200’den fazla finansal kurumdan oluşan küresel bir ödeme ağına sahip. Ayrıca 40’tan fazla para biriminde ödemeleri kolaylaştırıyor. Aslında son raporlara göre RippleNet işlemlerinin %20’si XRP kullanılarak gerçekleştiriliyor.

Bununla birlikte, kripto para biriminin Vietnam’da hala yasadışı olduğu ve bu nedenle TPBank’ın, XRP Ledger kullanan xRapid’i değil Interledger protokolünü kullanarak sınır ötesi ödemeleri kolaylaştıran Ripple’ın xCurrent’i kullandığı unutulmamalı. OCB’nin de aynı şeyi yapacağını varsaymak doğru olur.

SBI Remit ve Michinoku Bank gibi daha önceki Ripple ortaklıkları, birçok kişinin Japonya ile Vietnam arasında henüz resmi olarak açıklanmayan bir koridorun varlığı konusunda spekülasyon yapmasına yol açtı. Japonya, ülke içinde kripto kullanımına yasal statü verirken, Vietnam henüz yasal bir statü tanımlamış değil.

Ripple Brad Garlinghouse CEO’su, RippleNet’in yayınlanmasından bu yana geçen 3 yıl içinde 7 milyar dolarlık nominal değerle 2 milyondan fazla işlem gerçekleştirildiğini açıkladı.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin