Ünlü aktivist ve yatırımcı Bill Ackman Terra’yı Ponzi Şeması”na benzetti!

Terra’nın stablecoini UST, büyümeye devam ediyor: Bir büyük rakibini daha geride bıraktı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber -TerraUSD (UST) stablecoin, büyük bir varlık olmayı sürdürüyor. Yakın zaman içinde piyasa değeriyle Binance USD’yi geride bırakarak üçüncü en büyük stablecoin olmayı başardı. Tokenın toplam piyasa değeri şu anda 17.50 milyar dolar, BUSD’nin 17.46 milyar dolarının biraz üzerinde.

UST’deki fiili ticaret, emsallerinin gerisinde görünüyor. 24 saatlik hacimler, büyük sabit paralar arasında beşinci en yüksek olan 261 milyon dolara ulaşının önünü açtı. Coinmarketcap verilerine göre tokenin hacimleri, USDT ve USDC’nin daha büyük emsalleri tarafından görülenlerin küçük bir kısmıydı. Hatta daha küçük emsalleri olan BUSD ve DAI’nin gerisinde kaldı.

Hacimler, UST’nin artan piyasa kapitalizasyonunun, token için gerçek talebin aksine, rezervleri ve token dolaşımıyla daha fazla bağlantılı olduğunu gösteriyor. Şu anda, Terra’nın en büyük DeFi platformu olan Anchor Protocol (ANC), stake ve mevduat yoluyla UST arzının yaklaşık üçte ikisini elinde tutuyor.

UST piyasa sermayesi neden yükseldi?

Terra topluluğu Luna Foundation Guard (LFG), UST’yi destekleyen rezervleri istikrarlı bir şekilde artırıyor. Bunun önemli bir yönü, LUNA tokenları UST’ye basmak için yakma işlemi gerçekleştiriyor. UST’nin dolar karşısında sabit 1:1 sabite sahip olduğu göz önüne alındığında, daha fazla token yaratılması fiyatını doğrudan etkilemez.

Terra Analytics’ten alınan veriler, geçen hafta boyunca toplam UST arzının yaklaşık 800 milyon token arttığını ve bu da piyasa sermayesinde 800 milyon dolarlık bir sıçramaya tekabül ettiğini gösteriyor. LUNA’nın o dönemdeki yanma oranı da sabitti ve dolaşımda olmayan arzdan 10 milyon tokenın serbest bırakılmasını engelledi.

Bu ne anlama geliyor?

Veriler, sürekli para basmasına rağmen, Terra’nın kurucusu Do Kwon’un UST’yi en yaygın kullanılan stablecoin yapma hedefine ulaşmaktan çok uzak olduğunu gösteriyor. LFG’nin rezervlerini artırmaya yönelik sürekli çabaları da geçen hafta %14 düşen LUNA üzerinde bir miktar fiyat baskısı yarattı .

ANC’nin sürdürülebilirliği, özellikle protokolün piyasayı geride bırakan %20’lik getirisi ile ilgili sorular da ortaya çıktı. Mevduatlardaki artış rezervleri üzerinde baskı oluşturdu ve ciddi bir likidite sıkışıklığına yol açarak UST’nin sabitlenmesini istikrarsızlaştırabilir.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin