featured

DeFi platformunda kritik anlaşma: Terra ve Polkadot için bakın kimler güçlerini birleştirdi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Acala, Terra ve Polkadot ekosistemlerinin merkezi olmayan stablecoin alanını geliştirmek için Anchor Protokolü ile entegrasyonunu duyurdu. DeFi içinde yapılan anlaşma sayesinde ekosistemlerin likidite çalışması üstlenmek istiyor. Sadece likidite değil birçok kolaylığın sağlanacağı düşünülüyor.

Ethereum uyumlu DeFi protokolü Acala, Terra ve Polkadot ekosistemlerinin merkezi olmayan sabit para alanını artırmak için Anchor ile birlikte yaptığı çalışmayı duyurdu.

Wormhole entegrasyon planlarını takiben, iki taraf, Polkadot ve Terra’nın merkezi olmayan finans ekosistemlerine geçit görevi görerek USD ve UST için artan likidite ve getiri fırsatları getirmeyi hedefliyor.

DeFi platformunda Acala-Anchor İşbirliği

Başlangıçta, Acala ve Kusama tabanlı parachain Karura, Ancho’nun Liquid DOT (LDOT) ve Acala’nın getiri sağlayan sıvı stake türevleri – Liquid KSM (LKSM) ile UST stabilcoini için teminat seçeneklerinin genişletilmesine yardımcı olmakla görevlendirilecek. 

Yabancı kaynaklı basın açıklamasına göre, kuruluşlar Acala’da aUSD ve UST için derin likidite havuzlarını “ayakta tutmak” için birlikte çalışmaya odaklanacaklar. Bunun UST kullanıcıları için Polkadot ekosistemine bir ağ geçidi görevi görmesi bekleniyor. 

İkili ayrıca hem Acala hem de Terra ekosistemlerinde daha fazla entegrasyon ve dağıtım oluşturmak için çalışacak. Ek olarak, Polkadot ve Kusama ağlarının kullanıcıları, LKSM ve LDOT’larının yardımıyla Anchor verimine erişebilecekler. Bunu başarmanın ilk adımı, likit stake varlıklarını zincirler arası köprüleme platformu Wormhole aracılığıyla Terra’ya aktarmaktır. Konuyla ilgili şu açıklama yapıldı:

“ Kullanıcı borçlanma için ANC teşvikleri kazanır. İstikrarlı bir getiri elde etmek için UST’lerini kazanma tarafına yatırabilir. LDOT ve LKSM için bu yeni kullanım senaryosu ile Dotsama’dan (Polkadot ve Kusama) yepyeni bir kullanıcı grubu Terra ekosistemine tanıtılır.”

İleriye dönük olarak, Acala ve Anchor, aUSD ve UST için likiditeyi artırmak için UST/aUSD havuzları oluşturmayı planlıyor. Başlangıçta, havuzlar, çoklu parachainler ve katman 1’ler arasında genişletilmeden önce Acala’da geliştirilecek. Odak noktası aynı zamanda merkezi olmayan stablecoin alanını birlikte büyütmek olacak.

cryptopotato


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin