Sosyal Medya Uygulaması TikTok, Blockchain Kullanmaya Hazırlanıyor
Sosyalasfafas Medya Uygulaması TikTok, Blockchain Kullanmaya Hazırlanıyor

Sosyal medya uygulaması TikTok, Blockchain kullanmaya hazırlanıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Popüler sosyal medya uygulaması TikTok’un sahibi ByteDance, devlete ait Çin medya grubu ve ThePaper.cn operatörü Shanghai Dongfang Gazetesi ile Blockchain ve yapay zeka içeren iş modelleri geliştirmek için ortaklık başlattı.

TikTok Blockchain kullanacak

Yapılan açıklama ile şirketlerin yaptığı ortaklık 10 Aralık’ta 10 milyon yuan (1,43 milyon dolar) sermaye ile, Doğu Çin’in Shandong eyaletinin başkenti Jinan’da başlatıldı. ByteDance bu girişimin %49’una sahipken şirketin geri kalan hissesi Çinli medya kuruluşuna ait olduğu belirtildi.

TikTok’un aylık ortalama 500 milyon aktif kullanıcısı olduğu görünüyor ve şu anda ABD’de Apple’ın mağazası App Store’da en çok indirilen ikinci uygulama konumunda. Uygulamanın barındırdığı kısa video yayınları, kullanıcının tercih edeceği içeriği tahmin etmek ve sunmak için amaca yönelik olarak oluşturulmuş bir yapay zeka tarafından tamamen yönetilir.

ByteDance ve TikTok’un Blockchain teknolojisinden nasıl faydalanabileceği henüz belli değil. Ancak dijital medya veri doğrulaması olası bir kullanım örneği olabilir. Örneğin, ABD yasa uygulayıcısı Axon Enterprise, Deepfake AI tarafından üretilen videolarla savaşmak için Blockchain’i test etmeyi hedefliyor.

Çin Blockchain konusunda önderlik ediyor

Blockchain teknolojisi hızla gelişiyor ve Çin’de geniş bir kabul görüyor.

Bu ayın başlarında, Çin Merkez Bankası’nın küçük ve mikro işletmeler için Blockchain bazlı özel finansal tahviller için 20 milyar yuan (2,8 milyar dolar) ihraç ettiği bildirildi. Ayrıca, Çin’in yakın zamanda merkez bankası dijital para biriminin ilk gerçek dünya testini yapması bekleniyor.

Cointelegraph

Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 15 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin