Shiba Inu 1 doları nasıl aşabilir? İşte detaylar
Shiba Inu 1 doları nasıl aşabilir? İşte detaylar

Shiba Inu 1 doları aşabilir! Peki nasıl? İşte SHIB’i uçurması beklenen olaylar

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Shiba Inu geçen yıl %45.000.000’luk olağanüstü bir artış kaydetti. Ancak bu günlerde, Shiba’nın tek bir hedefi var: 1 dolara ulaşmak.

Shiba Inu’nun bu hedefe ulaşması çok zor fakat imkansız değil. Aslında, Shiba Inu’nun o noktaya ve daha yükseğe çıkmasının bir yolu var.

Büyük yakım

Hedefe ulaşabilmesi içi her şeyden önce, büyük bir kripto para yakımı gerçekleşmelidir. Yakım işlemi kripto paraları dolaşımdan çıkararak daha küçük bir arz, daha yüksek bir fiyatı destekler.

Şu an piyasada 1 dolara kadar bir artışı mümkün kılmak için çok fazla Shiba Inu tokeni var: 549 trilyon. Token başına 1 dolar değerleme, Shiba Inu’nun piyasa değerini 549 trilyon dolardan fazla kılacaktır. Bu miktar, tüm kripto para piyasasından, Apple ve Amazon gibi devasa şirketlerden çok daha büyük.

Şu an aktif olan SHIBA yakımları var ve bu doğru yönde bir hareket. Ancak muazzam bir çıkış yakalamak için yeterli değil. Change.org’daki bir dilekçe, bir Shiba Inu politikasının “önemli miktarda token arzını” yakmaya çağırıyor. Şu ana kadar yaklaşık 18.200 imza topladı.

Öne çıkmanın yolları

Burada iki seçenek var. İlk olarak, Shiba Inu rakiplerinden gerçekten sıyrılmak için kendini baştan yaratmalı. SHIB, Ethereum üzerinde çalışan bir tokendir ve kullanımlar, belirli satıcılarla ticaret yapmak veya ödeme yapmakla sınırlıdır. Bu nedenle merkezsiz uygulamaları barındıramaz. Bu, kripto para biriminin geleceğini şekillendirme yeteneğini sınırlar.

Son zamanlarda, Shiba Inu bir katman-2 çözümü oluşturmak için bir proje duyurdu. Bu hamle, işlem hızını artırmak ve maliyetleri azaltmak içindi. Shiba Inu tokenlerini bu ağa taşır ve kullanımlarını genişletebilirse, bu oyuncunun parlama şansı olabilir.

İkinci seçenek, Metaverse üzerinde büyük kazançlar elde etmek olacaktır. Shiba Inu geçtiğimiz günlerde Metaverse projesini bu yıl başlatacağını söyledi. Ancak konuyla ilgili bildiğimiz tek şey, kullanıcıların bu sanal dünyada arazi satın alabilecekleri. Bu, The Sandbox ve Decentraland aracılığıyla zaten mevcut olana benzer bir özellik. Yani, Shiba Inu gerçekten burada bir şey icat ediyor gibi görünmüyor. Ancak Shiba Inu’nun projesi ilgi görürse Shiba Inu’nun değerini artırmak için bir nedeni olabilir.

Peki bütün bunlar gerçekten olacak mı? Mümkün. Ama pek olası olduğunu söyleyemeyiz. En azından bugün bu ultra riskli kripto para birimine yatırım yapmak için yeterince haklı sebep sunmuyor. Shiba Inu, token arzını kesmek için henüz net bir hareket yapmadı. Ve yaklaşan projeler, ortaya orijinal teklifler koymadı. Bu nedenle, şu anda iş veya eğlence dünyasını yeniden şekillendiren kripto para oyuncularını tercih etmek en iyisi gibi görünüyor.

SHIBA INU ne kadar?

 

SHIBA INU (SHIB) Nedir?

Bir zamanlar çok özel bir köpek varmış. O köpek bir Shiba Inu’ydu ve bu köpek, dünya çapında milyonlarca insana, üzerinde köpeğin resmi olan token’lere para yatırmaları için ilham verdi.

SHIBA INU web sitesine göre, SHIB “DOGECOIN KATİLİ”dir ve bir DEX olan kendi ShibaSwap’inde listelenmiştir . Shiba Inu,  Ağustos 2020’de “Ryoshi” takma adı altında anonim bir kurucu tarafından oluşturuldu. Ryoshi kendisi hakkında bir hiç olduğunu, önemli biri olmadığını ve kimliğini ortaya çıkarma çabalarının başarılı olsa bile yetersiz kalacağını söylüyor.

Bir yatırımcı topluluğu, Elon Musk ve Vitalik Buterin gibi şahsiyetlerin manşetleri ve tweet’leriyle eşleştirilmiş token’in sevimli cazibesi sayesinde, bu meme coin hızla değer kazanmaya başlamış ve popüler olmuştu. Vitalik Buterin’in uzun süredir Shiba Inu’nun yaratıcısı olduğuna inanılıyordu, ancak 5 Haziran 2021’de Lex Fridman podcast’inde bu konudaki söylentileri yalanladı.

Shiba Inu, Dogecoin’in Srypt tabanlı madencilik algoritmasının Ethereum tabanlı muadili olmayı hedefleyen bir token’dir.  Shiba Inu ve SHIB coin, Baby Dogecoin ( BabyDoge ), Dogecoin ( DOGE ), JINDO INU ( JIND ), Alaska Inu ( LAS ) ve Alaskan Malamute Token ( LASM ) dahil olmak üzere köpek temalı kripto para birimleri sürüsünün bir parçasıdır . Bu daha düşük değerli meme coin’ler, Dogecoin rallisini 0,0002’den yaklaşık 0,75 USD’ye çıkartan yatırımcıları da oldukça cezbetmiştir.

Shiba’nın başarısı, BitShiba , Shiba Fantom , Shibalana , King Shiba , SHIBAVAX , Captain Shibarrow , SHIBA2K22 , SpookyShiba ve sayısız diğerleri gibi bir taklit çılgınlığını ateşlemiştir. Toplamda 100’den fazla Shiba Inu kopyası olabilir ve bu sayı sürekli olarak artmaya devam etmektedir.

17 Eylül 2021’de ABD merkezli en büyük kripto borsası Coinbase , platformlarında Shiba Inu’yu listeledi. Bu haber, Shiba Inu fiyatının takip eden iki gün içinde %40’ın üzerinde artmasına neden oldu ve köpek temalı meme coin’i yeniden gündeme getirdi.

Shiba Inu, o zamandan beri diğer borsalardan da daha fazla ilgi gördü. Meksika’nın en büyük kripto para borsası Bitso, Eylül ayında SHIB’in borsasında işlem yapmaya başlayacağını duyurdu. Hintli bir kripto borsası olan Giottus da aynı şeyi duyurdu. Avrupa’nın en büyük kripto borsası Bitstamp, 2022’nin başında Shiba Inu’yu alım satım için listeleyeceğini duyururken, Güney Koreli bir borsa olan Korbit, 2021’de SHIB coin’i listeleyen ülkenin ilk borsası oldu.

SHIBA INU’nun Kurucuları Kimlerdir?

SHIBA INU WoofPaper’ın, ekibinin SHIB’i oluşturmasının üç nedeni var:

  1. “Sıfırdan başladık.”
  2. “Shib’in arkasındaki parlak beyinler daha önce hiç işbirliği yapmamıştı.”
  3. “Shiba Inu Köpeklerini seviyoruz.”

Shiba Inu coin’in anonim yaratıcısı “Ryoshi” olarak bilinir. Bununla birlikte, Bitcoin’in kurucusu Satoshi Nakamoto gibi, köpek temalı kripto para biriminin gizemli kurucusu hakkında çok az şey biliniyor .

Bloğunda RYOSHI RESEARCH, kendisini “klavyeye dokunan önemsiz bir adam” olarak tanımlıyor. Ryoshi, genellikle projelerde bir CEO, bir “teknoloji adamı” ve bir yol haritası gibi farklı rollerin olduğunu ve bunun da “aptalların şikayet edebileceği biri” ile sonuçlandığını söylüyor. Shiba ile hiç kimsenin sorumlu olmadığını vurguluyor ve bugüne kadar 0 SHIB sahibi olduğunun altını çiziyor. Bu nedenle Ryoshi’nin, Shiba’dan “başka yollarla” tatmin olarak “saf ve tarafsız” olabileceği düşünülüyor.

Shiba Inu’nun Uniswap’teki likiditesini oluşturmaya yardımcı olan ilk likiditenin arkasında Vitalik Buterin’in olduğu tahmin ediliyor. Ryoshi’ye göre, Osaka’daki Devcon’da tanıştığı ve ona Uniswap’te likidite çifti kurması için 10 ETH gönderen “bir çılgın” vardı. Ryoshi ayrıca, Shiba Inu’nun merkezi olmayan topluluk oluşturmada bir deney olduğunu ve bu nedenle, aldığı farklı borsalardan gelen tüm etkileyici isteklerini ve satış konuşmalarını reddettiğini belirtti. Son blog girişi Mayıs 2021’e kadar uzandığından, “işi” markayı savunmak ve önerilerde bulunmaktır, ancak bunu çok tutumlu bir şekilde yapmaktadır.

SHIBA INU’yu Benzersiz Kılan Nedir?

SHIBA INU web sitesi, dünyanın her yerinden köpeklerden ilham alan sanatçıları, SHIBA INU topluluklarını NFT pazarına getirirken “sanatsal Shiba hareketini” geliştirmeye davet ediyor . SHIBA INU, Shiba Inu Rescue Association ile birlikte gerçek, canlı Shiba Inu köpeklerini kurtarmak için bağış toplamak amacıyla Amazon Smile’ı kullanarak bir kampanya da oluşturdu.

Shiba Inu, başlangıçta birçok meme coin’den yalnızca biri olduktan sonra, Vitalik Buterin’in SHIB tedarikindeki payını ünlü bir şekilde yakmasının ardından hızla popülerlik kazandı. Ryoshi, “Vitalik bizi kandırmadığı sürece” Shiba Inu’nun iyi olacağını açıklayarak, SHIB arzının % 50’sini Buterin’e vermişti.

Ancak Buterin, daha sonra SHIB’in yükselen değeri sayesinde milyarlarca dolar değerinde olacak olan hissesinin %90’ını yakmaya karar verdi. Kalan %10, Vitalik’in bir COVID-19 yardım fonuna bağışladığı yaklaşık 50 trilyon SHIB ile birlikte bir hayır kurumuna gönderildi. “İktidar odağı olmak” istemediğini belirterek tokenleri verdi. Bu, SHIB için geçici bir değer kaybına neden oldu ve topluluk söz konusu hayır kurumuyla bir düzenleme üzerinde anlaştıktan sonra token daha sonra bu değerden kurtuldu.

Ryoshi’nin Shiba Inu için hedefi, sürekli merkezi olmayan bir organizasyonun merkezi bir liderlik olmadan çalışıp çalışamayacağını görmekti. Bir blog yazısında Royshi, Buterin’in token bağışının neden olduğu anlaşmazlığın topluluğu daha güçlü hale getirdiğini ve hareketi daha fazla dağıtmasını ve merkezileştirmesini sağlayacağını belirtti. Çekirdek ekosisteme yönelik vizyonu, Shiba Inu’nun sahip olduğu stablecoin küreselleşmiş bir değer alışverişi haline gelirken faydasını gerçekleştirmektir.

Ekim 2021’de SHIB, olası bir Robinhood listelemesiyle ilgili haberler üzerine yükseldi ve Dogecoin’i kısa süreliğine devirerek piyasa değerine göre en değerli meme coin oldu. Şimdiye kadar Robinhood, 500.000’den fazla imzanın talep edildiği bir dilekçeye rağmen SHIB’i listelemedi. Robinhood yöneticisi Christine Brown, Shiba Inu topluluğunun çabalarını övdü ve en sevdiği şeylerden birinin, dileklerini duyurmak için toplulukla etkileşime geçtiğini görmek olduğunu söyledi. Ancak Robinhood, yeni bir token listesinin “kısa vadeli kazancı” yerine güvenliğe öncelik vererek ve o zamandan beri Shiba Inu hayranlarını beklemede bıraktı.

2020 yazında SHIB’nin tüm zamanların en yüksek değerinde 5,7 milyar doların üzerinde bir değere sahip olan 8.000 ABD Doları değerinde SHIB satın alan bir cüzdan ortaya çıkarıldığında, Ekim 2021’deki fiyat artışının bir milyarderi oluşturmasıyla ünlüdür. Cüzdan sahibi belirlenemese de kişi, fiyat patlamasından birkaç hafta sonra servetinin bir kısmını diğer cüzdanlara göndermiş gibi görünüyor.

Fiyat artışı, token sahipleri arasında benimsenmenin artmasına da yol açtı. WhaleStats, en büyük ETH cüzdanlarının verilerini derledi ve SHIB’nin, Ethereum balinaları tarafından tutulan tüm ERC-20 tokenlerinin birleşik pazar paylarının %20’sinden fazlasını temsil ettiğini buldu . CRO sadece %5 ile açık ara ikinciydi. SHIB ayrıca tüm zamanların en yüksek seviyesi olan bir milyonu da aştı.

Ayrıca perakendeciler, küçük çaplı yatırımcılar arasındaki popülaritesinin artmasının ardından SHIB’i bir ödeme aracı olarak giderek daha fazla benimsemeye başladılar. Amerikalı elektronik perakendecisi Newegg, SHIB’deki ödemelerin kilidini açmak için kripto ödeme platformu BitPay ile ortaklık yaparak Aralık 2021’in başında SHIB’i ekledi. Bunu, ödeme şirketi CoinGate’e göre 500’den fazla satıcı tarafından SHIB’in benimsenmesi izledi; Samsung destekli dijital cüzdan sağlayıcısı ZenGo bile SHIB’i seçeneklerine ekledi ve Paris’te bir restoran bunu bir ödeme seçeneği olarak kabul etti . Bir noktada Shiba Inu topluluğu, McDonald’s’ı Shiba Inu’yu kabul etmeye çağırdı, ancak sosyal medya çağrıları sonunda yetersiz kaldı.

SHIB’in yükselen fiyatının başlıca nedenlerinden biri, SHIB topluluğunun Shiba Inu tokeni için bir yardımcı program oluşturmaya yönelik devam eden çabası ve ardından bütün bir Shiba Inu ekosisteminin ortaya çıkmasıydı.

ShibaSwap , Ryoshi’nin sözleriyle “kendi küçük kıvrımları ve unsurları” olan Sushiswap’in bir çatalı olarak başlayan, madeni paranın belirlenmiş DEX’idir . Ayrıca Shiba Inu, “plebler için küresel değer değişimi” olacak SHI’yi geliştirmeyi planlıyor; bu, diğer pek çok stablecoin gibi bir dolar yerine bir cent’e sabitlenmiş algoritmik bir stablecoin . Lansmanı, Shibarium adlı Shiba ikinci katman çözümünden sonra planlanıyor ve Ryoshi, SHI’nin DAI’ye benzer şekilde çalışmasını öngörüyor . Bu şekilde, SHI, mandalın kaybolması durumunda onu bir sente geri itecek bir arka stop olarak teminata sahip olacaktır.

Ryoshi’ye göre, nihai hedef, SHI’nin “tüm ülkelerdeki pleblerin hem bir değer saklama aracı hem de ödeme yöntemi olarak kullanabilecekleri” küresel istikrarlı bir para birimi haline gelmesidir.

SHI’ye ek olarak, bir finansal ekosistem planlanıyor ve SHI, Curve’de ağırlıklı bir havuz çifti olarak eklenecek . Bu durumda Ryoshi, Shiba Inu ekosisteminde çalışması için sabit bir köprü gerektirecek olan başlıca DeFi protokollerinin çatallarının görünmesini bekler.

Shiba ayrıca, “küresel plebler için kapsayıcılık uğruna” baskıcı vize kısıtlamalarının olmadığı bir ülkede kolayca erişilebilir bir yerde düzenlenecek yerelleştirilmiş buluşmalara ve yılda bir kez düzenlenen bir ShibaCon kongresine ev sahipliği yapmaya başlayacaktı.

Shiba Inu’nun uyguladığı acil değişikliklerden biri, 2022’nin başında meme coin’e olan ilginin yeniden artmasına neden olan artan token yakımlarıdır. Ürünler, NFT’ler ve konser biletleri satan bir kripto plak şirketi olan Bigger Entertainment, 239’dan fazla yanan bir SHIB yakma partisi düzenledi. Noel boyunca milyon SHIB. Ekip, Ekim ayının sonundan bu yana toplamda yaklaşık bir milyarın üzerinde SHIB token yaktı.

SHIB: Metaverse ve Shibarium

Geliştirme ekibi, SHIB’nin faydasını genişletmeye çalışırken, değiştirilemez belirteçlerle (NFT’ler) desteklenen bir sanal gerçeklik projesi olan bir meta veri deposunu tanıttı . Burada kullanıcılar, ETH veya eşdeğeri miktarda SHIB token kullanarak dijital arazi parselleri basabilir . İlginç bir şekilde, diğer Shiba Inu ile ilgili belirteçler – BONE ve LEASH – meta evrenin farklı aşamaları hayata geçerken çeşitli roller oynayacak.

Ekibe göre amaç, kullanıcıların keşfedebilecekleri, pasif gelir elde edebilecekleri ve oyun içi kaynakları toplayabilecekleri eğlenceli, sürükleyici ve etkileşimli bir ortam yaratmak. Daha da önemlisi, metaverse, kullanıcıların kendi projelerini geliştirmelerine ve başlatmalarına izin verecektir. Toplamda, SHIB: The Metaverse’de 100.595 arsa var. Metaverse’nin giriş aşamasının lansman tarihi olan 13 Nisan 2022’de toplam 36.431 dijital arazinin kilidi açıldı.

Çoğu mevcut metaverse gibi, SHIB’de bulunan arazi parselleri: Metaverse, konumlarının arzu edilebilirliğine göre kategorilere ayrılır. Doğal olarak, stratejik bölgelerdeki araziler diğerlerinden daha değerlidir. Shiba’nın metaverse’sindeki dört toprak katmanı aşağıdaki gibidir:

  • 4. Kademe: Gümüş Kürk: 17.030 Arazi
  • Kademe 3: Altın Kuyruk: 7.356 Arazi
  • Kademe 2: Platin Pençe: 5.714 Arazi
  • Kademe 1: Elmas Dişler: 2.024 Arazi

Yukarıda listelenen seviyelerin lansman fiyatları aşağıdaydı:

  • (Kademe 4) Gümüş Kürk için 0,2 $ETH
  • (Kademe 3) Altın Kuyruk için 0,3 $ETH
  • (Kademe 2) Platin Pençe için 0,5 $ETH
  • (Kademe 1) Elmas Dişler için 1 $ETH

Başlangıçta plan, kilidi açılmış toprakları basmak için yalnızca ETH kullanımına izin vermekti. Ancak ekip daha sonra SHIB coini basım para birimi olarak eklemeye karar verdi ve böylece tokenin faydasını artırdı.

Kullanıcılar SHIB topraklarını satın almaya başlamış olsalar da, SHIB meta veri deposu, eninde sonunda tüm Shiba ekosistemini barındıracak olan yakında çıkacak bir 2. katman ölçeklendirme ağı olan Shibarium konuşlandırılana kadar resmi olarak başlatılmayacaktır. Plan, hızla genişleyen Shiba ekosistemini çalıştırmak için hesaplama ve bellek taleplerini karşılamak için Ethereum’un 1. katman ağının üzerine inşa edilmiş bir 2. katman ekosistemine sahip olmaktır. Ekip, Shibarium’da SHIB metaverenini barındırmanın yanı sıra, katman 2 çözümünde SHI adlı bir stablecoin dağıtmayı da düşünüyor .

SHIB: The Metaverse’in tanıtımıyla aynı zamana denk gelen bir diğer önemli gelişme, metaverse’nin lansmanı da dahil olmak üzere gelecekteki geliştirmelerin ve genişletmelerin yer alacağı yeni bir web sitesinin lansmanıydı.

Dolaşımda Kaç SHIBA INU Coin (SHIB) Madeni Para Var?

SHIBA INU web sitesi, Uniswap’teki toplam token arzının %50’sini kilitlediklerini ve “anahtarları attıklarını” belirtiyor! Kalan% 50 “Vitalik Buterin’e aktarıldı.” Shiba Inu ekibinden gelen “hediyeye” yanıt olarak Vitalik Buterin, Hindistan’ın Covid Crypto Relief Fund’a o zamanki Shiba Inu fiyatıyla 1 milyar dolar değerinde 50 trilyon SHIB jetonu gönderdi. Buterin daha sonra toplam arzın %40’ını ölü bir cüzdana transfer ederek yaktı. SHIBA INU web sitesinde açıklanan birkaç başka token var – “serbest bırakılan ve yeniden temel almayacak” LEASH ve “Dogecoin Katili” BONE. LEASH yalnızca 107.646 tokenlik sabit bir arza sahiptir ve likidite sağlayıcılarına cazip ödüller sunarken , BONE 250.000.000 tokene sahiptir ve sahiplerinin Shiba Inu’nun Doggy merkezi olmayan otonom organizasyonuna (DAO) oy vermesine izin veren bir yönetişim tokenidir.

WoofPaper, BONES veya ShibaSwap için DIG yapmak için SHIB’i, hatta tokenlerinizi BURY kullanacağınızı belirtiyor. “Eğitmenler” Shiba’larına jetonları DEĞİŞTİRMEYİ de öğretebilir – tüm bu eylemler, #SHIBARMY’nin KEMİKLER İÇİN GÖMME veya KAZMA seçeneğine sahip olduğu Köpek Havuzlarına konulan “İadeler” yaratır.

Mayıs 2021’in başında, Shiba Inu gibi köpek temalı meme coinleri, yüz milyonlarca dolarlık işlem hacimleri gördü . Shiba Inu fiyatı, o zamandan beri düşüş trendine girmeden önce 10 Mayıs 2021’de tüm zamanların en yüksek seviyesi (ATH) 0,00005’e ulaştı.

Yukarıda bahsedildiği gibi, 13 Mayıs’ta Vitalik Buterin (geliştiriciler tarafından token arzının yarısı kendisine verildi), bu tokenlerin büyük bir miktarını Hindistan’a COVID yardımı konusunda yardım eden bir fona bağışladığını duyurdu . SHIBA geliştiricileri, Buterin’in tokenlerini satmasını beklemiyordu, ancak sonunda iki taraf karşılıklı olarak tatmin edici bir anlaşmaya vardı. Daha sonra fon, tokenleri çok erken sattığı için gerçekten üzüldü , çünkü hissesi coinin tüm zamanların en yüksek seviyesinde 1 milyar doların çok üzerinde bir değere sahip olacaktı.

Aksini iddia eden söylentilere rağmen, Elon Musk’ın herhangi bir SHIB coini yok. Geçici bir fiyat düşüşüne neden olan bir tweet’te bunu doğruladı.

SHIBA INU Ağı nasıl güvence altına alınır?

22 sayfa uzunluğundaki SHIB’nin WoofPaper’ına göre SHIB, şu anda proof-of-stake’e geçiş yapan bir proof-of-work blok zinciri olan Ethereum tabanlı bir ERC-20 tokenidir.

Ryoshi, bugüne kadarki son blog gönderisinde, Shiba Inu’nun , Ryoshi’nin her ikisinin de gerçekten merkezi olmayan olarak gördüğü Polygon veya BSC’den daha merkezi olmayan kendi ikinci katman çözümünü geliştireceğini duyurdu . Shiba L2, “Shibarium” olarak adlandırılacak ve yukarıda yazıldığı gibi BONE’u birincil çift belirteci olarak kullanması bekleniyor.

Ryoshi’ye göre Shibarium, bu tür çözümler oluşturma deneyimine sahip “çok yetkin bir blok zinciri ekibi” tarafından inşa edilecek. Geliştirici Eric M, Shiba Inu Discord sunucusunda Shibarium’un “yakında” başlayacağını duyurdu, ancak bir tarih belirtmedi.

SHIBA INU’yu (SHIB) Nereden Satın Alabilirsiniz?

Günümüzde yerli ve yabancı bir çok kripto para borsası üzerinden Shiba Inu satın almak mümkündür.

Kaynaklar: coinmarketcapfool


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 Comment

  1. Yararlı olacağına inanıyorum

    Reply
Bizi Takip Edin