Ripple, 2021 yılında sessizliğini bozdu
Ripple, 2021 yılında sessizliğini bozdu

Sec’in dava açtığı Ripple Stablecoin mi çıkaracak?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Firma geçici olarak fiat para sabiti kripto para birimlerini araştırdı.

Ripple, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’ndan bir dava ve çeşitli borsalardan toplu olarak çıkarılmalarla karşı karşıya kalırken, bazıları tamamlayıcı bir iş planının uygulanabilir olup olmadığını merak ediyor.

Bir seçenek, XRP’nin incelenmesiyle firmanın odağını stablecoinlere ve merkez bankası dijital para birimlerine (CBDC’ler) kaydırıyor.

Ripple, CBDC’lerle ilgileniyor mu?

Ripple, geçmişte CBDC’lere olan ilgisini dile getirdi. Ağustos 2020’de Ripple Küresel Operasyonlar Kıdemli Direktörü Emi Yoshikawa, XRP’nin “stabilcoinlerle” veya CBDC’lerle rekabet etmediğini belirtti. XRP’nin stablecoinleri tamamlayıcı olduğunu ve yerleşime yardımcı olabileceğini de sözlerine ekledi.

Daha sonra Kasım ayında Ripple CEO’su Brad Garlinghouse, bir dizi merkez bankasının XRP Ledger’ı “stablecoin ihraç etmek için açık kaynak teknolojisi olarak” incelediklerini kabul etti. Ripple’ın bu faaliyetlere doğrudan dahil olmamasına rağmen, firmanın bu bankalara “yardımcı olmaya” çalıştığını belirtti.

Bu açıklamaların her ikisiyle ilgili olarak Ripple, bu Ocak ayında, Çin’in yaklaşan dijital yuanı gibi CBDC’ler için tarafsız bir köprü varlık sağlamayı hedeflediğini tekrarladı.

Bununla birlikte, bu planlar büyük ölçüde bir köprü para birimi olarak XRP’ye bağlıdır, bu da bu stratejinin XRP’nin kendisini yerinden etme olasılığının düşük olduğu anlamına geliyor.

Bankalar zaten XRPL Stablecoinlerini verebilir

Ripple CTO’su David Schwartz tarafından bu ayın başlarında açıklandığı gibi, bankaların XRP Ledger’da kendi özel stablecoinlerini çıkarması zaten mümkün. Schwartz’a göre, bankaların sadece bir node’a bağlanması ve bunu yapmak için kendi mali desteğini yatırması gerekiyor.

Schwartz, Para Birimi Denetleyici Ofisi’nin (OCC) ABD bankalarına stablecoin ağlarına katkıda bulunma izni verdiğini kabul ediyor. Bu, Ripple’ın bankaları XRP Ledger’da yeni tokenlar çıkarmaya teşvik etmek için her zamankinden daha iyi bir konumda olduğu anlamına geliyor.

Schwartz daha önce XRP destekli bir stablecoinin mümkün olduğunu da öne sürdü. Önerilen sistem, herkesin XRP yatırmasına ve kendi stablecoinini oluşturmasına izin verecektir.

Bununla birlikte, bir kez daha, Ripple’ın kendi stablecoinlerini çıkarmaya karar veren üçüncü şahıslar arasında çok az etkisi var.

Tether alternatifi olası değil

Ripple’ın kendi stabilcoinini genel dolaşıma çıkarmayı düşünmediği açık. Firmanın Tether (USDT), DAI veya USDC ile karşılaştırılabilir bir coin sunması son derece düşük bir ihtimaldir.

Özel bir banka veya merkez bankasının XRP Ledger üzerinde bir stablecoin inşa etmesi çok daha makul. Bu, Ukrayna’nın Stellar üzerinde bir stabilcoin inşa etme planlarına benzer bir karar. Bununla birlikte, eğer firma ilişkiyi sürdürmezse, bu tür bir gelişme mutlaka Ripple için kalıcı bir ilgi çekmeyecektir.

Bu gerçekler ışığında, Ripple, XRP’nin yasal statüsü mahkemede incelendiğinde bile, büyük olasılıkla, özellikle stablecoinler yerine genel olarak anlaşmaya odaklanmaya devam edecek.

cryptobriefing


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

kaspersky satın al

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin