Popüler kripto para borsası DDoS saldırısına uğradı!
Popüler kripto para borsası DDoS saldırısına uğradı!

Robinhood hack saldırısına uğradı, 2.000 hesaptan fonlar çalındı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bloomberg tarafından bildirilen habere göre yaklaşık 2.000 adet Robinhood Markets hesabı hack saldırısına uğradı. Daha önce inanılandan daha etkili olduğu ifade edilen saldırılar sonucunda bir miktar fonun çalındığı belirtildi.

Şirketten saldırı sırasında yapılan açıklamaya göre, saldırıların yalnızca “sınırlı” sayıda müşteriyi etkilediği söylendi.

“Robinhood kullanıcılarının güvenliğini sağlamak için çalışıyoruz.”

Bir Robinhood sözcüsü, Bloomberg haberi hakkında yorum yapmayı reddetti. Sözcü şöyle konuştu:

Sınırlı sayıda müşterinin Robinhood hesabı kişisel e-posta hesaplarının (Robinhood hesaplarıyla ilişkili olan) ele geçirilmediği ve siber suçlular tarafından hedef alındığı görülüyor. Etkilenenlerin güvenliğini sağlamak için çalışıyoruz.

Robinhood, bilgisayar korsanının kişisel e-posta hesaplarına erişim sağlayarak müşterileri hedefleyebildiğini, ancak tüm müşterilerinin bu değerlendirmeye katılmadığını söylüyor. Şirket, kullanıcıların iki faktörlü kimlik doğrulamasını kullanmasını önerse de bazıları bunun yardımcı olmadığını söylüyor.

Bunun gevşek bir kişisel güvenlik sorunu mu yoksa platformu etkileyen sistemik bir sorun mu olduğu belirsiz.

Değeri 11 milyar doların üzerinde olan şirket, kullanıcıların Robinhood uygulaması aracılığıyla Bitcoin ve Ethereum gibi hisse ve kripto para birimleri ticareti yapmasına olanak tanıyor.

decrypt


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin