featured

Rio de Janeiro, kripto yatırımı için kolları sıvadı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Brezilya’nın en büyük şehirlerinden biri olan Rio de Janeiro, kripto yatırımı ile gündeme geliyor. Şehir yeni bir kararla kripto varlıklara yatırım yapmaya hazırlanıyor. Müjdeyi şehrin belediye başkanı verdi.

Rio de Janeiro, hazinesinin bir kısmını kripto para birimlerine yatıracak. Duyuru Rio Belediye Başkanı Eduardo Paes tarafından Rio İnovasyon Haftası sırasında yapıldı. Amaç şehri kripto para dostu bir merkeze dönüştürmek. Raporlara göre bu amaca ulaşmak için uygulanacak başka vergi teşvikleri de var.

Latin Amerika ülkeleri tam hız kripto dünyasına yatırım yapmaya devam ediyor. Dün Uruguay ilk defa kripto ATM kullanımına başladığını söylemiştik. Şimdi ise bir başka Latin ülkesi Brezilya’da resmi adımlar atılacak. Ülkenin en önemli şehirlerinden biri olan Rio’da kripto varlık alımı yapılacak.

Şehir, kripto yatırımı yapmak için hazır

Rio de Janeiro’nun Belediye Başkanı Eduardo Paes’den önemli bir açıklama geldi. Başkanın yaptığı açıklamalara göre fonlarının bir kısmı kripto yatırımı olarak kullanılacak. Belediye başkanı duyuruyu, Miami belediye başkanı Francis Suarez ile kentin modernizasyonu ile ilgili bir etkinlik olan Rio İnovasyon Haftası’nda ortak bir konferans sırasında yaptı. Rio de Janeiro Belediye Başkanı Eduardo Paes, 

“Crypto Rio’yu başlatacağız ve Hazine’nin %1’ini kripto para birimine yatıracağız.”

İki belediye başkanının yaptığı toplantı Amerika kıtasında gündem oldu. Miami Belediye Başkanı Francis Suarez ise şu sözleri sarf etti: 

“Bir fırsat tsunamisi oluşturduk. Amerika Birleşik Devletleri’ndeki birçok şehir vergileri artırıyordu ve biz onları düşürdük. İnovasyonun öncüsü olabileceğimizi anladık.”

news.bitcoin


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin