Bir Latin Amerika ülkesi daha kripto ATM’si kurdu

Bir Latin Amerika ülkesi daha kripto ATM’si kurdu

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto ATM’leri 2022 yılında da tüm hızıyla kurulmaya devam ediyor. 2021 yılında kırılan rekora yenileri be sene ekleme yapılarak sürüyor. Özellikle Latin Amerika ülkeleri kripto ve Bitcoin ATM sisteminde başı çekiyor. Kullanıcıların çoğalmasıyla birlikte dijital varlıkların ATM ihtiyacı da kurumlar tarafından gideriliyor. Geleneksel ATM’lerin yanında artık sıklıkla dijital ATM’leri görmeye başladık.

Uruguay’da ilk kripto para ATM makinesi kuruldu. İki ulusal kripto şirketi olan Urubit ve Inbierto arasında ortak bir girişim olarak geliştirildi. Şirketlerin girişim sayesinde ülke içinde yeni bir adım atılmış oldu. 

Tahminlere göre 40 bin ila 50 bin arasında kripto para birimi kullanıcısı olan ülke için iyi bir başlangıç. Kripto satın almanın ana yolu eşler arası pazarlara dayanan ülke için bir kilometre taşını temsil ediyor.

Uruguay, kripto ATM çağını başlattı

Latin Amerika ülkeleri, kripto dünyasına katılımlarıyla dikkat çekiyor. Bölgedeki birçok ülke resmi adımlar atıyor. Resmi olarak sadece tanıyan bir ülke olsa da pozitif yaklaşımın olduğunu söyleyebiliriz. 

Uruguay, halihazırda ülkenin güneydoğusunda bulunan Punta del Este’de ilk kripto ATM kuruldu. Kripto para makinesi, iki ulusal kripto şirketi tarafından geliştirildi: Urubit ve Inbierto. İlki, sistemin yazılım kısmına odaklanırken, ikincisi ATM için donanım sağladı. Inbierto’nun CEO’su Adolfo Varela,

“Bu makinenin amaçlarından birinin, çoğu kripto ticaretinin mevzuat eksikliği. Bu nedenle Kripto varlıkların bankacılıktan geçemediğini görüyoruz. Biz ise eşler arası piyasalarda gerçekleştirerek güven oluşturmak istiyoruz.”

Bir kripto ATM’si ile dolandırıcılık mağduru olma olasılığının ortadan kaldırıldığı söyleniyor. Varela, kripto ATM ağlarını ülke genelinde büyütmeye ve genişletmeye devam edeceklerine inanıyor.

news.bitcoin


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin