Polkadot’un bu hamlesi hedeflenen vizyonu gerçeğe dönüştürüyor
Polkadot’un bu hamlesi hedeflenen vizyonu gerçeğe dönüştürüyor

Polkadot’un bu hamlesi hedeflenen vizyonu gerçeğe dönüştürüyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber –  Polkadot’un sharding (parçalama) odaklı bir parachain ekosistemi vizyonu gerçeğe dönüşüyor.

Polkadot’tan önemli hamle

Polkadot ekosistemi ilerlemeye devam ediyor ve DeFi platformu Acala Network, Rococo test ağında bir parachain slotunu kazanan ilk platform oluyor.

Polkadot’un kendi tanımıyla merkezi olmayan finans merkezi olan Acala, 26 Mart’ta konumunu güvence altına aldığını duyurdu.

Acala, Polkadot ekosistemi için zincirler arası bir açık finans altyapısı oluşturmaya çalışan DeFi konsorsiyumu ile Ocak 2020’de piyasaya sürüldü. Şubat ayında Acala, Polkadot’un Substrate çerçevesine dayanan ve Ethereum tabanlı varlıklarla birlikte çalışabilirliği kolaylaştıran bir Ethereum Sanal Makinesi’ni (EVM) piyasaya sürdü.

Resmi parachain lansmanı, platformu hızla genişleyen Polkadot ekosisteminde çapraz zincirler arası birlikte çalışabilirlik sağlama hedefini bir adım öteye taşıyor.

Polkadot’un çok zincirli “parachain” ekosistemi, işlemleri paralel olarak işlemek için parçalanmış yan zincirler kullanacak. Parachain’ler, projelerin slot için birbirlerinden daha yüksek teklif vermeye çalıştıkları bir açık artırma sürecinde elde edilir.

Polkadot, projelerin Polkadot’un kardeş ağı Kusama’ya ve nihayet Polkadot ana ağına dağıtımına geçmeden önce, parçalar arası iletişim protokollerini test etmek için Ağustos 2020’de bir parachain testnet olarak Rococo’yu başlattı.

Acala ayrıca, herhangi bir Polkadot tabanlı projede kullanılmak üzere tasarlanmış, dolara sabitlenmiş bir stablecoin başlatmayı planlıyor.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin