Latin Amerika ülkeleri, Bitcoin kabulü için ne düşünüyor?

Latin Amerika ülkeleri, Bitcoin kabulü için ne düşünüyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para HaberKripto varlıklar hakkında ülkelerin nasıl bir yol izleyeceği merak ediliyor. Hızla gelişen ve ciddi bir potansiyele sahip olan dijital para birimleri 2021 yılında daha çok öne çıktı. Latin Amerika ülkeleri ise kripto varlıklara daha çabuk adapte oldu. Diğer ülkelere göre Latin Amerika bölgesi hızlı tepki verdi. Hatta geçtiğimiz aylarda El Salvador, Bitcoin’i kabul etmişti. Bitcoin kabulü tüm dünyada büyük bir yankı uyandırmıştı.

Latin Amerika bölgesi, Bitcoin medyasında sürekli olarak yer alıyor. Ancak buna rağmen son zamanlarda dünyanın Latin tarafında, işler garip bir şekilde sakin. El Salvador’un neden olduğu coşkudan sonra, tüm kıta kendini bir atılımın eşiğinde hissetti.

Ülkelerin Bitcoin kabulü noktasında farklı görüşler dikkat çekiyor. Merkez bankalarının dijital para birimleri bu zaman diliminde ön plana çıkıyor. Şimdi Latin Amerika ülkelerinin Bitcoin ve türevlerine bakış açısına göz atalım.

Brezilya: Bitcoin kabulü ve satın almanın yolları

Brezilya’da düzenleyiciler, kripto varlıklar için 3 farklı senaryoyu konuşuyor. Brezilya faturalarındaki tek ilginç şey, temiz ve yenilenebilir enerji ile yapıldığı sürece PoW madenciliği için sıfır vergi önermeleri. Bitcoin halihazırda piyasadaki en temiz endüstri ve enerji oyununu tamamen değiştirme yolunda. 

Latin Amerika’daki en büyük çevrim içi ticaret platformu MercadoLibre, Brezilyalı müşterilerinin MercadoPago’nun dijital cüzdanını kullanarak kripto satın almasına, satmasına ve tutmasına izin verecek. Şirketin dijital işlemlerden elde ettiği gelirler koronavirüs sırasında daha da arttı.

Arjantin: Kripto varlıkların vergi yönünü düşünüyor

Güney Amerika ülkesi kripto varlıkları itibari para olarak değerlendiriyor. Bu da vergi muafı anlamına geliyor. Ülkede, Çarşamba günü yayınlanan bir kararnamede, “Kripto para birimlerini içeren işlemler, Arjantin’in kredi ve borçlar vergisine etkin bir şekilde tabidir” vurgusu yapıldı.

Öte yandan Arjantin lityum cenneti. Atomico3 lityuma sabitlenmiş para olacağı söylendi. Arjantin Lityum Odası başkanı Pablo Rutigliano şunları söyledi: “Latin Amerika dünyadaki en büyük lityum rezervlerine sahip. Ancak sorun şu; lityum piyasasının fiyatı bugün Çin’de belirleniyor. Bunu yerel ve bölgesel olarak oluşturmamız gerekiyor.”

Venezuela: CBDC üzerinde duruyor

Latin Amerika ülkesi, dünyanın ilk CBDC’si Petro’yu oluşturmuştu. Hükümetin amacı, girişimciler, araştırmacılar, dijital madenciler, işadamları ve devlet kurumlarıyla %100 dijital ekonomiye doğru ilerlemek için ittifakları güçlendirmek.

Şili: Kripto varlıklar için düzenlemeyi tartışıyor

Şili’de bulunan düzenleyiciler Bitcoin kabulü için düzenlemeyi tartışıyor. Sadece Bitcoin değil diğer varlıklar için yasal ödeme aracı konusunda fikirler ortaya çıkıyor. Ülke, kendi dijital para birimini geliştirdiklerini belirtiyor.

El Salvador: Bitcoin’i ilk kabul eden ülke

Dünyada ilk olarak Bitcoin kabulü, El Salvador’da gerçekleşmişti. Resmi olarak kabul edilmesinden sonra Latin Amerika ülkesinde pek çok gelişme yaşanmaya devam etmişti. Son olarak Bitcoin City projesi duyurulmuştu.

bitcoinist


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık! Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin