IMF, 'Bitcoin City' duyurusunun ardından El Salvador'u yine uyardı
IMF, 'Bitcoin City' duyurusunun ardından El Salvador'u yine uyardı

IMF, ‘Bitcoin City’ duyurusunun ardından El Salvador’u yine uyardı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Uluslararası Para Fonu (IMF), El Salvador’u kripto para birimiyle ilişkili çeşitli riskler nedeniyle Bitcoin’i yasal ödeme aracı olarak kullanmaya karşı yeniden uyardı. Uyarı, Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele’nin bir yanardağ tarafından desteklenen ve bitcoin tahvilleriyle finanse edilen bir “Bitcoin şehri” inşa etme planını açıklamasından bir gün sonra geldi.

IMF, El Salvador’un Bitcoin’i yasal para olarak Kullanmaması gerektiğini söyledi

Uluslararası Para Fonu (IMF), Pazartesi günü El Salvador‘u ülkenin kripto para birimiyle ilgili çeşitli riskleri öne sürerek Bitcoin’i yasal ihale olarak kullanmaması gerektiği konusunda uyardı.

El Salvador, yirmi yıldır kullandığı ABD dolarının yanı sıra bitcoin’i yasal ödeme aracı olarak kabul eden dünyadaki ilk ülke. Ülkenin bitcoin yasası Eylül ayında yürürlüğe girdi. Ayrıca, Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele’ye göre El Salvador, 1.120 BTC satın aldı.

IMF, kaynaklarını kullanmayı talep etmeden önce hükümet yetkililerine danışmak için üye ülkelere düzenli olarak Madde IV misyonları üstlenir. IMF, El Salvador için “Bitcoin’in yasal olarak kabul edilmesi, bitcoin hizmet sağlayıcılarının düzenlenmesi ve denetimi ve e-cüzdan Chivo’nun da tartışıldığını” açıkladı.

El Salvador için hazırladığı “2021 Madde IV Misyonuna İlişkin Personel Sonuç Bildirisi”nde IMF şunları detaylandırdı:

“Bitcoin’in yüksek fiyat oynaklığı göz önüne alındığında, yasal bir para olarak kullanılması, tüketicinin korunması, finansal bütünlük ve finansal istikrar için önemli riskler taşır. Kullanımı ayrıca mali koşullu yükümlülüklere yol açar. Bu riskler nedeniyle, bitcoin yasal bir ihale olarak kullanılmamalıdır.”

IMF, “bitcoin yasasının kapsamının daraltılmasını” tavsiye etmeye devam etti ve El Salvador’u “yeni ödeme ekosisteminin düzenlenmesi ve denetlenmesini” güçlendirmeye çağırdı.

IMF’den yapılan son açıklama, Başkan Bukele’nin dünyanın bir yanardağ tarafından desteklenen ve bitcoin tahvilleriyle finanse edilen ilk bitcoin şehrini inşa etme planını açıklamasından bir gün sonra geldi. Bitcoin şehrinde katma değer vergisi (KDV) dışında herhangi bir vergi olmayacağını kaydetti.

IMF, “20 Kasım’da açıklanan devlet tahvili ihraç etme ve gelirleri bitcoin satın almak ve altyapı planlarını finanse etmek için kullanma planları, misyonun teknik çalışması tamamlandıktan sonra gerçekleşti ve yetkililerle görüşülmedi” dedi.

IMF’nin açıklamasına yorum yapan Bukele, şunları söyledi:

“Bitcoin’in benimsenmesi gibi bazı konularda açıkça anlaşamasak da ülkemiz hakkında yaptıkları analiz ilginç.”

news.bitcoin


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin