Kripto short işlemleri tasfiye oldu: Varlıklar tersine ateş yaktı

Kripto short işlemleri tasfiye oldu: Varlıklar tersine ateş yaktı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto piyasasında yaşanılan dönüş sonrası Short işlemleri bir kez daha tasfiye oldu. Son 12 saat baz alındığında neredeyse 100 milyon dolarlık bir kripto short işlemi tasfiye oldu. Piyasanın aşağı yönlü gideceğini tahmin eden yatırımcılar varlıklarını sıfırladı.

Kripto piyasası dünkü destek seviyelerinden toparlanırken, son 12 saat içinde 95 milyon dolardan fazla kısa pozisyon tasfiye edildi. 

Coinglass analitik aracından elde edilen verilere göre, yatırımcıların yaklaşık %88’i, kripto fiyatlarındaki artışa karşı ters işlem açtı. Borsalar, kullanıcıların başlangıç marjının kısmen veya tamamen buharlaşmasına neden oldu. Kripto borsaları, kaldıraçlı pozisyonları kapattığı için yatırımcı tarafında zarar yazıldı.
Verilere göre kripto borsası OKX, 44 milyon dolar değerinde kısa kayıp gördü. OKX’in tüm kripto borsaları arasında en fazla kayıp yaşamasını, Binance ve Bybit, 22 milyon dolar ve 11 milyon dolar şeklinde takip etti.

Bitcoin short işlemleri patladı

Son 12 saat içinde 47,45 milyon dolarlık Bitcoin vadeli işlemleri tasfiye edildi. Bu büyük kripto para birimleri arasında en fazlasıydı. Ethereum ise vadeli işlemlerde 22 milyon dolar zarara sahip olarak göze çarptı. Ardından 12 milyon dolar ile LUNA geldi.

Diğer yandan gizlilik odaklı kripto para birimleri alışılmadık bir gösteriş yaptı. Monero’nun XMR’si ve Zcash’in ZEC varlığını takip eden vadeli işlemler, ikisinin fiyatları son 24 saat içinde %25’e varan oranda arttığı için 1 milyon dolar değerinde kayıp kaydetti. Bu sıçrama, aynı dönemde %6 artan daha geniş pazardan daha iyi performansa neden oldu.

coindesk


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin