BTC dip noktasını buldu mu? Kapitülasyon aşamasında…

Bitcoin hisse senetleri korelasyonu iki ayın en düşük noktasında

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Rusya-Ukrayna arasındaki gerilin Bitcoin hisse senetleri üzerinde olumsuz etki gösterdi. Ancak zaman zaman kripto varlıklar bağımsız hareket etmeyi başardı. Bu da fiyatlara olumlu şekilde yansıdı. Bugün ise daha iyi bir pozitif ayrışım var. 

Bitcoin’in son rallisi, hisse senedi piyasasından daha da uzaklaştığını gösterdi. ABD’nin Rus petrolünü yasaklayacağı haberi üzerine borsalar daha sert düştü. Dünyanın en büyük kripto para birimi %6’dan fazla ralli yaparak 41.000 doların üzerine çıkmayı başardı.

Bitcoin hisse senetlerini geçen ay geride bıraktı

Kripto para birimleri, Rusya-Ukrayna ihtilafının ilk aşamalarında hisse senetleriyle aynı doğrultuda düşme yaşamıştı. Ancak son haftalarda temellerini dijital varlıklar yeniden oluşturdu. S&P 500 endeksindeki %9’luk düşüşe kıyasla, son 30 günde yaklaşık %6 kaybetti.

Kripto araştırmacısı Kaiko’dan gelen veriler, Bitcoin’in hisse senetleri ve geleneksel varlıklarla olan korelasyonunun son 30 gün içinde iki ayın en düşük seviyesine ulaştığını gösterdi.

Potansiyel ayrışmada önemli bir faktör, Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesinin ardından artan düzenleyici ilgi ve Ukrayna’nın kriptoda resmi olarak yardım arayan ilk ülke olmasından kaynaklanıyor. Rusya’nın ABD yaptırımlarını aşmak için kriptoyu kullanabileceğine dair söylentilerde etkili oldu. Birçok gelişmiş ülkenin kapsamlı kripto düzenlemesini geçmek için acele ettiğini de gördü.

Tüm bu gelişmeler Bitcoin hisse senetleri tarafında galip taraf olarak gözüktü. Ayrıca ABD Başkanı Joe Biden, beklenen kripto yasa tasarısını imzalayacak olması fiyatlanmayı tetikledi. Avrupa Birliği ise önümüzdeki hafta önemli bir kripto yasasını oylayacak.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin