Genel piyasada son durum: Altcoin sezonu kapıda mı? İşte detaylı haftalık değerlendirme

Kripto piyasasında son durum: Bitcoin zirvesi sonrası dinleniyor mu?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Geçen hafta Cuma günü başlayan hızlı bir tırmanışın ardından 45.500 dolar seviyeleri görülmüştü. Dün itibarıyla son 1 ayın en tepe noktasını gören BTC, geri çekildi. Bitcoin geri çekilirken sahneyi bu sefer altcoinler aldı. İşte kripto piyasasında son durum…

Piyasanın en değerli varlığı büyük bir yükselişi 5 gün içinde yaşadı. Ocak ayına baktığımızda bu ralli yatırımcıya ilaç gibi geldi. Kan banyosunu fazlasıyla yaşatan Bitcoin ve türevleri yeni hareketler sayesinde daha iyi bir konuma geldi.

BTC/USD

Dün sabah, alıcılar 45.500$-46.000$ direncini test etmeye çalıştı. Ancak yükseliş momentumu Şubat’ın en yükseği 45.500 $ civarında yenileyebildi. Satıcılar devreye girdi ve dinamik büyümeyi durdurdu.

Satıcıların kâr alma işlemleri nedeniyle BTC hafif bir düzeltme eğilimine gitti. Geceleri boğalar durumu değiştirmeye çalıştı ancak günlük yüksek bölgeye geri dönemedi. Bugün, iki saatlik EMA55 düzeyine geri dönüş mümkün. 

XRP/USD

Dün sabah, XRP fiyatı 0,90 $ seviyesini test etti ve maksimum seviyeyi 0,915 $ olarak güncelledi. Bu noktada paritenin dinamik büyümesi durdu ve fiyat 0,80$ seviyesinde desteğe geri döndü.

Ripple son günlerde yükselişiyle dikkat çekti. Sessizliğini bozan altcoin, önemli seviyeleri yeniden test etti. Diğer yandan gece geç saatlerde, alıcılar aylık yüksek bölgeye dönmeye çalıştı, ancak şu ana kadar fiyatı geri getiremedi. Bu sabah, 0.960 dolarlık alana girmek için başka bir girişim mümkün.

ADA/USD

Cardano yanlış bir kırılım gösterdi. Bu kırılımın ardından fiyat 1.209 dolar seviyesinin altına düştü. Sonrasında ise boğaların güçlerini kaybettiğini gördük. Alıcılar bu seviyeyi kırabilir ve gün sonuna kadar üzerinde sabitleyebilirlerse, yakında 1,30 dolar civarında en fazla likidite bölgesine doğru büyümenin devam ettiğini görme şansı var.

BNB/USD

ADA’nın aksine Binance Coin (BNB), yerel borsa parasının fiyatı %1,26 oranında artarak liste gününde en kötü performans gösteren kripto para birimi. Piyasa çöküşüyle beraber üçüncülük koltuğunu Tether’e kaptıran BNB, yeniden en iyi üçüncü olmak için muhakkak güç toplayacaktır. 

Binance Coin, 400$ bölgesinin üzerinde sabitlendi. Bu da boğaların piyasaya hakim olmaya devam ettiği anlamına geliyor. Ancak, alıcıların sürekli büyüme için enerji biriktirmek için daha fazla zamana ihtiyacı olabilir.

u.today


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin