Crypto.com, Visa ağına katıldığını duyurdu!
Visa’dan dev kripto para adımı! Bitcoin ile ödüller kazandıran kart geliyor

Visa yeni Blockchain çözümü ile uluslararası ödemeleri radarına alıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Visa Inc, finansal kurumların kurumsal müşteriler adına küresel çapta sınır ötesi ödemeleri işleme koymalarına yardımcı olmak için daha hızlı ve daha düşük işlem maliyetine sahip yeni bir ağ kurdu. Şirket, Visa B2B Connect ağının lansmanının dünya genelinde 30 ticari hattı kapsayacağını ve bu yılın sonuna kadar 90 pazara genişlemeyi planlıyor.

SVP, Visa Business Solutions’ın küresel başkanı Kevin Phalen şunları söyledi:

Bankadan bankaya işlemlerinizi doğrudan kolaylaştıran bir çözüm oluşturarak, endüstrinin temel sorunlarından birini ortadan kaldırıyoruz.

Phalen, bu çözümle finansal kurumların ödeme ücretlerini önceden görebildiğini ve işlemlerin bir ila iki gün içinde daha çabuk çözüleceğini açıkladı.

Günün diğer önemli başlıkları…

Visa B2B Connect Swift’e rakip olacak

Visa B2B Connect, bir dereceye kadar Blockchain teknolojisine dayanıyor. Ancak Linux Vakfı tarafından yönetilen bir grup tarafından geliştirilen açık kaynaklı dağıtılmış kayıt teknolojisi (DLT) Hyperledger’ın unsurlarına da sahip.

Şu anda sınır ötesi ödemelerin çoğu Swift’den geçiyor. Ancak Visa 125 trilyon dolar değerinde olduğu söylenen pazardan pay almayı amaçlıyor. Şirket, ayrıca yeni başlatılan dağıtılmış kayıt yazılımlarının doğrudan banka bağlantılarını kolaylaştıracağını söyledi.

B2B Connect sistemleri yeni olduğu için Visa, yıllarca inşa ettiği ve bakımını yapmak için harcadığı yaygın kredi kartı ağlarından yararlanacak.

Şirketten açıkladıkları gibi, bu “ilk dijital yaklaşım”, ile beş ila 7 günlük transfer süreci aynı günde veya ertesi günlük bir sürece indirgenecek

Phalen şu yorumda da bulundu:

Bu altyapıyı, bildiğimiz gibi geleneksel kart ağ altyapısına ekleyerek inşa etmedik. İşlemlerimiz ve çözümlerimiz için sıfırdan yepyeni bir ağ kurmamız gerektiğini biliyorduk.

Visa B2B Connect sıkı güvenlik önlemlerine sahip

Ayrıca, pratik anlamda “ilk önce dijital olmanın”, Visa B2B Connect üzerinden gerçekleşen işlemlerin ödeme talimatlarını iletmek için dijital bir tanımlayıcı kullandığı anlamına geldiğini söyledi. Bu dijital tanımlayıcı, bir bankanın banka detayları ve hesap numaraları da dâhil olmak üzere hassas verileri, çek, ACH ve banka havaleleri gönderirken var olan sahtekârlıkları önlemek üzere görülmez hale getirecek.

Bazı analistler bunun XRP için bir tehdit olabileceğini düşünürken, şimdilik endişelenecek çok şey yok gibi görünüyor. İki ay önce Ripple’nin ortağı Earthport’un Visa tarafından satın alındığına bakarsak, bunun Visa için sadece bir “vitrin” olabileceği anlaşılıyor.

coinspeaker

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin