Dünyanın en büyük Bitcoin haber sitelerinden biri kapanıyor!
Dünyanın en büyük Bitcoin haber sitelerinden biri kapanıyor!

Dünyanın en büyük Bitcoin haber sitelerinden biri ölümden döndü

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Dünyanın en büyük kripto para haber sitelerinden biri olan CCN, Bitcoin ve kripto haber yayınını kapatacağını açıkladı. Topluluk, bu habere şüphecilik ve rahatlama karışımı bir tepki gösterdi.

Dünyanın en büyük Bitcoin haber sitelerinden biri olan CCN, kapanıyor

CCN kısa süre önce kapandığını duyurdu ve Google’ın, Google’ın arama algoritmasının temel yönlerini değiştiren “Haziran 2019 Çekirdek Güncellemesi”ni suçladı. 3 Haziran’daki güncellemeden bu yana, CCN’nin trafiğinin yüzde 50 azaldığı ve gelirlerinin yüzde 90’ın üzerine düştüğü bildirildi. Yine de  What Bitcoin Did podcast’inin sunucusu olan Peter McCormack, kararın Google’ın güncellemesinden hemen sonra alındığını belirtti:

https://twitter.com/PeterMcCormack/status/1138171012648976384

Kurucu Jonas Borchgrevink, sitenin SEO sıralamasının geçmişte daha kötü olduğunu belirtti, ancak şu anki seviyeler artık çalışan 60 CCN ekibinin ihtiyaçlarını karşılamıyor. Gözlemciler, yayının kapanmasına katkıda bulunabilecek çeşitli faktörler üzerine spekülasyonlar yaptı; bunlardan en önemlisi, sitenin yayın politikalarında bir bozulma olmasıydı.

CCN’nin kapatılmasında Google mı suçlu?

Diğerleri CCN’yi, arama sıralamasını ve sosyal medya varlığını şişirmek için şüpheli taktikler kullanmakla suçladı. Bazı yorumculara göre, botlar ve içerik çiftlikleri kripto yayınları arasında yaygın bir uygulamadır.

https://twitter.com/CCNMarkets/status/1138096020066308096

Bazı yorumcuların suçlamaları doğrultusunda, CCN’nin Twitter takipçilerinin okuyucuları ve reklamverenlerini güvenilirlikleriyle ilgili yanıltıcı şekilde aldatmaya aldığına dair kanıtlar var.

Dünyanın en büyük Bitcoin haber sitelerinden biri ölümden döndü 1

CCN geri dönüyor

Tam her şey bitti derken bugün CCN bir açıklama yaptı. Aldıkları karar sonrası çok fazla destek aldıklarını belirten kripto haber sitesi devam kararı aldı. Site tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

Yüzlerce destekleyiciden, e-posta, Facebook mesajı, LinkedIn mesajı ve tweet aldık. Ayrıca Google’ın Webmaster Forumu’ndaki SEO uzmanlarından ve ürün uzmanlarından her türlü yardımcı olabileceklerine dair geribildirimler aldık. Google Haziran 2019 Çekirdek Güncellemesi’nin suçlanıp suçlanmayacağına bakılmaksızın işleri düzeltiyoruz. Neyin değiştiğini anlamak için birden fazla SEO ekibinden yardım alıyoruz.

Cryptoslate

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin