Visa CEO’su, şirketin kripto para planlarını açıkladı: “Yakından ilgileniyoruz.”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Finansal hizmetler devi Visa’nın CEO’su Alfred Kelly, kripto para birimlerinin salgın sonrası küresel ekonomide çok daha büyük bir rol oynayacağını ve Visa’nın da uzun vadeli planlarının önemli bir parçası olduğunu söyledi.

Visa, kripto para birimleri ile yakından ilgileniyor

CNBC Evolve Zirvesi’nde konuşan Kelly, pandemi sırasında dijitale ilginin artmasıyla kripto para birimlerinin küresel işlemlerde daha önemli bir oyuncu haline geldiğini ve Visa’nın fiat tabanlı kripto para birimleri aracılığıyla yapılan ödeme akışlarında rol oynamayı dört gözle beklediğini söyledi.

Kripto, dünyada ödemelerin gelişmekte olan bir parçası. Biz de kripto para birimleriyle çok yakından ilgileniyoruz.

Kelly, Visa’nın halihazırda 25 kripto firması ile çalıştığının altını çizdi.

Kriptolarınızı itibari para birimine göre dönüştürebileceğiniz ve parayı Visa’nın kabul edildiği her yerde kullanabileceğiniz bir cüzdana koyabileceğiniz sistemlerine bir Visa kimliği eklemeyi kolaylaştırıyoruz. Bu fonları değerli ve ağımızda kullanılabilir hale getirmenin bir yolu.

CBDC’ler vaziyeti farklı bir boyuta taşıdı

Kelly ayrıca merkez bankası dijital para birimlerini (CBDC’ler) Visa’nın kolaylaştırmak istediği önemli bir gelişme olarak görüyor.

Bir diğer önemli gelişme ise dünyanın dört bir yanındaki merkez bankalarının merkez bankası dijital para birimleri ile ilgileniyor olması. Muhtemelen Çinliler en ileri aşamadalar. Gelecek için dijital para birimi geliştirirken bu merkez bankalarına nasıl yardımcı olabileceğimiz konusunda dünyanın dört bir yanındaki merkez bankalarıyla çalışmaya devam etmeyi umuyoruz.

Özellikle banka hesabı bulunmayan kişiler için önemli

Yakın zamanda gerçekleşmeyecek olsa da Kelly, dijital para birimlerinin nihayetinde Visa platformunun önemli bir parçası olacağını söylüyor. Özellikle de geleneksel finans kurumlarından dışlanmış milyonlarca insanın bulunduğu Nijerya gibi gelişmekte olan pazarlarda kripto paraların önemli rol oynayacağı ifade ediliyor.

Visa ağımızda dijital para birimleri daha düzenli bir şekilde çalışacak. Sanırım birkaç yıl geçti, ancak paranın dünya çapında hareketini kolaylaştırmaya yardımcı olan her araca kesinlikle açığız ve aktif rol oynamak istiyoruz. Bence kripto özellikle banka hesabı olmayan ve gelişmekte olan pazarlarda rol oynayabilir. Amerika Birleşik Devletleri’nde bazıları da dahil olmak üzere, ana akım bankacılık sisteminde hesabı olmayan yaklaşık 1,7 milyar insan olduğunu düşünüyoruz.

dailyhodl


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin