Venezuelalı sağlık çalışanları ABD'den yardım olarak USDC aldı
Venezuelalı sağlık çalışanları ABD'den yardım olarak USDC aldı

Venezuelalı sağlık çalışanları ABD’den yardım olarak USDC aldı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Venezeula’daki tartışmalı 2019 Başkanlık seçimlerinden kaynaklanan hayal kırıklıklarına rağmen, sağlık çalışanları kripto paralar sayesinde maddi yardım alıyor.

Bir Latin Amerika kripto borsası olan Airtm, Venezuela’daki sağlık çalışanlarına çok ihtiyaç duyulan yardımı göndermek için Circle ve ABD hükümeti ile birlikte çalışıyor. Bu yardım dağıtımının arkasında bazı karmaşık politikalar var ancak teknolojinin faydası açık.

Başkanlık çekişmesi

Venezuela, son zamanlarda iki farklı adamın başkanlığı kendilerininmiş gibi iddia etmesiyle zor bir siyasi gerçeklik yaşadı. Nicolás Maduro, 2013’te Hugo Chavez’in kanserden ölümünün ardından ülkenin lideri oldu. 2019’da tartışmalı bir seçim, Juan Guaidó adında başka bir adamın ülkenin lideri olduğunu iddia etmesine yol açtı.

Guaidó, meşruiyetinin Ulusal Meclis başkanı rolünden kaynaklandığını söylerken, Maduro buna itiraz ediyor. Mevcut ABD yönetimi de Guaido’ya sıcak davrandı.

Ayrıca ABD Maduro’yu uyuşturucu kaçakçılığı yapmakla suçladı ve Başkan Trump, Maduro’nun tutuklanması için 15 milyon dolarlık bir ödül bile teklif etti.

Politikacılar arasındaki bu gerilimlere rağmen, Maduro iktidarda ve başkanlık sarayında kaldı. Ayrıca ordusu, müttefikleri ve ona destek veren devlet petrol şirketi de Maduro’da.

Şu anda 50’den fazla ülke Guaido’yu Venezeula’nın Başkanı olarak tanıyor. Buna karşılık Maduro, Guaidó’nun fonlara erişimini sınırladı. Yine de Guaidó, gerçek başkan olduğunu savunuyor. Ve yardımın dağıtılması onun aracılığıyla yapılıyor. Ne yazık ki Guaidó, Venezuela’nın hazinesini kontrol edemiyor.

Etrafındaki çalışma

Ama Guaidó’nun para almasının bir yolu gerçekten var. USDC stablecoin’i işleten şirket Circle, sağlık çalışanları için Venezuelalılara fonları ayırdı. COVID-19 salgınının ağır darbe vurduğu ülke, aynı zamanda tedarik kıtlığı ve yüksek enflasyon yaşadı. İşçilerin çok az gelir kaynağı bulunuyor.

Circle, web sitesinde yer alan bir gönderide, yardım dağıtım sisteminin nasıl çalıştığını kısaca açıkladı. ABD Merkez Bankası ve Hazine, daha önce Maduro hükümetinden ele geçirilen fonları alacak ve bir ABD bankası aracılığıyla Guaidó’ya aktaracak.

Eldeki ABD doları, ancak birkaç sınır ötede olan Guaidó’nun emrine verilebilecek. Bu da USDC aracılığı ile olacak ve USDC Airtm borsasına gönderilecek. Oradan, Venezuelalı sağlık çalışanları fonlarını “AirUSD” olarak talep edebilecekler.

Etkileyici ve korkutucu

Circle’ın kabul ettiği gibi bu hareket, Maduro’nun sosyalist ülkedeki bankaları kontrol eden rejimi atlatmanın bir yolu. Circle, bu hareketi, en çok etkilenen ülkede hayatlarını tehlikeye atan sağlık işçilerini ödüllendirmenin bir yolu olarak tasarlıyor. Yardımın milyonlarca dolar olduğu söyleniyor.

Circle’ın kurucu ortağı Jeremy Alliare, kripto para birimlerinin bu kullanım durumunu Twitter’da duyurdu. Bir kripto araştırmacısı olan Hasu, ABD’nin kripto yoluyla diğer ülkelere para göndermesinin hem “etkileyici hem de korkutucu” olduğunu söyledi.

2019’da Washington, buradaki başkanlık seçimlerini “hileli” olarak nitelendirdikten sonra Maduro hükümetiyle bağlarını kopardı. 19 Kasım 2020’de ABD, on yıllık süreç içerisinde ilk büyükelçisini Güney Amerika ülkesine göndermeye karar verdi.

Başkan tarafından seçilen Joe Biden’ın 9 Kasım 2020’deki galibiyetinin ardından Maduro, medyaya ABD ile “düzgün” bir diyaloğu sürdürmek istediğini söyledi.

beincrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin