Bu iki kripto yeni başlayanlar ve uzun vadeli yatırımcılar için gelecek vadediyor!
Bu iki kripto yeni başlayanlar ve uzun vadeli yatırımcılar için gelecek vadediyor!

Uzun vadede kaybettirmeyecek 2 kripto para: Gelecekleri çok parlak!

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto Para Haber – Kripto paralar özellikle genç yatırımcılar ile son on yılda giderek daha popüler hale geldi. Dogecoin ve Shiba Inu gibi meme tokenleri şüphesiz bu fenomende rol oynadı. Her ikisi de neredeyse bir gecede yatırımları büyük servet haline getirerek şaşırtıcı kazançlar sağladı.

Ancak endüstrinin kendisi baştan aşağı ilgi çekici. Gayrimenkul ve hisse senetleri gibi varlıklar yüzyıllardır varlığını sürdürürken, kripto piyasası yepyeni ve potansiyelle dolup taşıyor. Finans dünyasının Vahşi Batısı gibi…

Ne yazık ki, bu yenilik aynı zamanda onu tehlikeli kılıyor. Şu anda 17.700’den fazla farklı kripto para birimi var ve dünya çapındaki hükümetler hala düzenleyici endişelerle boğuşuyor. Daha da kötüsü, sayısız kripto, sosyal medyada sonsuz takipçi topladı, bu da yatırımcıların sürekli bilgi bombardımanına tutulduğu anlamına geliyor. Ancak değerli içgörüleri yanıltıcı propagandadan ayırmak genellikle çok zor.

Bu nedenle, herhangi bir kripto para birimi satın almadan önce uymanız gereken birkaç kural vardır. İşte bilmeniz gerekenler:

Nasıl başlanır?

İlk kural, ilgili riski anladığınızdan emin olmaktır. Kripto piyasası inanılmaz derecede oynaktır – dört aydan kısa bir sürede %42 düştü – bu nedenle paranızın yarısını kaybetme düşüncesi korkunçsa, bu varlık sınıfından uzak durun.

İkincisi, yalnızca önümüzdeki beş yıl boyunca ihtiyaç duymayacağınız parayı yatırmalısınız. Bu, kripto para birimi satın almak için asla borç almamanız gerektiği anlamına gelir. Bazı insanlar bu stratejiyle yatırım yapmayı başardı, ancak diğerleri her şeyini kaybetti. Riske değmez.

Üçüncüsü, kalıcı bir rekabet avantajına sahip, çeşitlendirilmiş bir kripto para portföyü oluşturun. Bu sektördeki uzun vadeli kazananlar, muhtemelen onları emsallerinden ayıran benzersiz bir kaliteye sahip olacaklardır. Bunlar sahip olmak istediğiniz varlıklardır.

Son olarak, her zaman kendi araştırmanızı yapın. İnternetteki biri bunun iyi bir fikir olduğunu söyledi diye bir kripto para birimi satın almayın – buna bu makalede tartışacağımız iki kripto da dahildir, Ethereum (ETH -%7,93) ve Chainlink (LINK). İnternet harika bilgilerle doluyken, ne satın aldığınızı ve neden satın aldığınızı anladığınızdan emin olun.

Ethereum: Merkezsiz yazılım ve hizmetlerden oluşan bir ekosistem

Çoğu kripto para birimi, dolandırıcılığı ve çifte harcamayı önlemek için işlemleri izleyen bir tür dağıtılmış veri tabanı olan Blockchain teknolojisi ile desteklenmektedir. Ancak Ethereum Blockchain’i de programlanabilir, yani platform bir kayıt sisteminden daha fazlasıdır. Merkezsiz uygulamaların (dApps) ve finans (DeFi) hizmetlerinin kalbini oluşturan bir teknoloji olan akıllı sözleşmeler olarak bilinen kendi kendine çalışan bilgisayar programlarını çalıştırmak için kullanılabilir.

Bu özellikle önemlidir, çünkü DeFi ürünleri, yatırımcıların geleneksel bir finans kurumundan geçmeden kripto para birimlerinde alım satım yapmasına, ödünç almasına, ödünç vermesine ve faiz kazanmasına olanak tanır. Ve bu aracıları ortadan kaldıran DeFi, finansal hizmetleri daha verimli hale getiriyor.

Ek olarak, ilk hareket eden statüsü sayesinde Ethereum, Blockchain endüstrisindeki en büyük DeFi ekosistemidir. Yatırımcıların, platformdaki DeFi ürünlerinde depolanmış 116 milyar doları var, bu rakam herhangi bir Blockchain’deki tüm DeFi yatırımlarının %59’unu temsil ediyor.

Tabii ki, dApp’ler ve DeFi ürünleri ücretsiz değil. Kullanıcılar, Blockchain’in yerel kripto para birimini kullanarak işlem ücretlerini öderler. Bu durumda, bu ETH olacaktır. Başka bir deyişle, Ethereum’un dApps ve DeFi ürünleri ekosistemine daha fazla tüketici ve yatırımcı çekildikçe, ETH’ye olan talep artmalı ve fiyatını artırmalıdır. Bu yüzden bu kripto para birimi akıllı bir satın alma opsiyonu gibi görünüyor.

Chainlink: Gerçek dünya ile Blockchain’ler arasında bir köprü

Akıllı sözleşmeler, önceden belirlenmiş bir dizi koşul karşılandığında kuralları uygulayan basit bilgisayar protokolleridir. Örneğin, akıllı sözleşmeler, kiralama sözleşmesi imzalandıktan ve güvenlik depozitosu tahsil edildikten sonra kiracılara otomatik olarak bir erişim kodu göndererek kiralık mülkleri yönetmek için kullanılabilir. Akıllı sözleşmeler uygulandıktan sonra değiştirilemediğinden kiracı, aylık kira ödemeleri yapmaya devam ettiği sürece mülke erişim hakkını elinde tutar.

Ne yazık ki, Blockchain’ler dış sistemlerle etkileşime girecek şekilde tasarlanmamıştır, yani gerçek dünya verilerine (yani blok zincirinde yaşamayan bilgilere) erişemezler. Bu, akıllı sözleşmelerin pratik faydasını ciddi şekilde sınırlar. Yukarıdaki örnekte, protokol güvenlik teminatının ne zaman alındığını nasıl bilebilir? Ve kiracıya bir erişim kodu nasıl sağlayacak? Cevap, merkezi olmayan bir oracle ağı olan Chainlink’tir.

Blockchain oracle’ları, gerçek dünyadaki bilgileri bir Blockchain’e getirebilen, yazılım platformları arasında veri alışverişini destekleyen kod bitleri olan uygulama programlama arayüzleri (API’ler) gibi varlıklardır ve bu varlıklar LINK belirteci tarafından desteklenmektedir. Chainlink düğüm operatörleri (yani, ağın donanımını ve yazılımını çalıştıran kişiler) katılmak için LINK tokenlerini stake etmelidir ve bir işi tamamladıklarında kendilerine LINK olarak ödeme yapılır.

Bunu anlamak için örneğimize dönelim. Kiracı, kiralama sözleşmesini imzalayıp depozitoyu ödedikten sonra, ev sahibinin e-imza platformuna ve banka hesabına bağlı API’ler bilgileri doğrular ve akıllı sözleşmeyi bildirir. Herhangi bir tek hata noktasını ortadan kaldırmak için birden çok API kullanılır. O zaman, akıllı sözleşme, geçici bir erişim kodu ayarlamak için kiralama biriminin akıllı kilitleriyle iletişim kurar ve bu kodu kiracıya metin olarak göndermek için başka bir API kullanılır ve kapıyı açmasına izin verir. Bu veriler aktarıldıktan sonra, akıllı sözleşme operatörü – bu durumda, ev sahibi – tüm oracle düğüm operatörlerine önceden üzerinde anlaşmaya varılan bir meblağ öder.

Peki Chainlink’i farklı kılan nedir? 90 farklı Blockchain ve 500’den fazla farklı DeFi protokolü ile entegre edilmiş, uzun süredir en popüler merkezsix oracle ağıdır. Bant Protokolü bir sonraki en yakın rakiptir ve sadece bir avuç Blockchain ve DeFi ürünü ile bütünleşir. Bu, Chainlink’in çok daha fazla faydası olduğu anlamına gelir. Bu amaçla, daha fazla akıllı sözleşme gerçek dünya verilerini kullandıkça, Chainlink oracle’larına (ve LINK tokenlerine) olan talep artmalı ve token fiyatını yükseltmelidir.

fool


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir