Tencent akılalmaz bir Blockchain yatırımı yapmaya hazırlanıyor!
Tencent akılalmaz bir Blockchain yatırımı yapmaya hazırlanıyor!

Tencent dijital para araştırma grubu oluşturmak için çalışmalara başladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Çin sosyal medya uygulaması WeChat’ın işleticisi Tencent, Blockchain teknolojisi araştırma projelerinin daha da ilerlemesi için dijital bir para birimi araştırma grubu oluşturmayı planlıyor.

Çinli internet devi, Çin’in haber kaynağı iFeng’in 23 Aralık tarihli haberine göre çalışanlarına şirketin araştırma grubu için yeni bir lider arayışında olduğunu bildirdi.

Henüz kurulamayan dijital para araştırma grubunun, Blockchain teknolojisini kullanarak Tencent’in dijital ödeme endüstrisindeki ilerlemesine odaklanacağı bildiriliyor.

Cointelegraph, bu son gelişmelerle ilgili olarak Tencent ile temasa geçti, ancak henüz basın zamanı itibariyle bir yanıt alamamıştı.

Blockchain diamonds for sale on WeChat

Tencent, geçtiğimiz günlerde dünyanın en büyük elmas madencilik şirketi Alrosa ve Blockchain platformu Everledger ile, WeChat’in bir milyar aktif kullanıcısını hedef alacak elmas odaklı tedarik zinciri programı oluşturmak üzere iş birliği yaptığını duyurdu.

Üç şirket, elmas tedarik zincirinde şeffaflığı ve müşteri güvenini, sosyal medya kullanıcılarının satın aldıkları elmasların kökeni, karakteristiği ve sahiplik geçmişiyle ilgili tüm bilgilere ulaşmasını sağlayarak artırmayı hedefliyor.

Shenzhen’in Blockchain fatura sistemi

Kasım ayının başında Shenzhen’in vergi terkilileri, Çin teknoloji başkentinde 10 milyondan fazla Blockchain tabanlı fatura düzenlendiğini ve Blockchain özellikli elektronik faturalandırmayı aktif olarak desteklemeye devam edeceğini bildirdi. Shenzhen’in Blockchain fatura sistemi Tencent tarafından geliştirildi.

7.600’den fazla şirket, toplam değeri 1 milyar dolara yakın olan Blockchain tabanlı fatura sistemini kullanıyor. Blockchain faturalama hizmeti şimdiye kadar yerel finans, sigorta, perakende, otel catering ve park hizmetlerinde uygulanmıştır.

Cointelegraph

Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 15 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin