Blockchain şirketlerine giden fonlar geçen yıla göre yüzde 79 arttı
Blockchain şirketlerine giden fonlar geçen yıla göre yüzde 79 arttı

Tayland Blockchain tabanlı vize sistemini uygulayacak

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Dünyanın en çok ziyaret edilen ülkelerinden biri olan Tayland, yakında Blockchain tabanlı Elektronik Vize sistemini uygulanacak.

Tayland’ın yeni Blockchain tabanlı vize sistemi eVOA, dijital vize başvuru sürecini hızlandırmayı ve korumayı amaçlıyor ve yakında 20 ülkeden beş milyon ziyaretçi için hazır olacak.

eVOA operatörü Blockchain destekli sistem için Avustralyalı seyahat firmasıyla ortak oldu

19 Aralık’ta Cointelegraph ile paylaşılan bir basın açıklamasına göre, yakında kullanıma sunulacak olan sistem Avustralya merkezli seyahat şirketi ShareRing ve Gateway Services’in ortaklığıyla gerçekleştirilecek. Blockchain tabanlı eVOA hizmetini Çin’den ve Hindistan’dan gelen ziyaretçilere odaklanılarak hayata geçirildi.

ShareRing CEO’su ve Kurucu Ortağı Tim Bos, geliştirilen sistemin Tayland vizesi için başvuruda bulunma işlemlerini kolaylaştırarak Tayland havaalanları ve sınır giriş kapılarına taşıyacağını ifade etti. Bu sürecin şu anda kağıt tabanlı olduğunu ve turistlerin uçak biletlerinin basılı kopyaları, konaklama belgeleri ve fotoğrafları gibi çeşitli belgeleri getirmek durumunda olduklarını söyledi. Bos tarafından Cointelegraph’a gönderilen e-posta ile böyle bir işlemin tamamlanmasının yaklaşık bir saat sürdüğünü söyledi.

Blockchain teknolojisi, dijital vize uygulamalarının güvenliğini ve hızını arttıracak

Dijitalleştirilmiş başvuru süreci eVOA sisteminin sağlayıcısı konumundaki ShareRing CEO’su, büyük riskli dolandırıcılık veya hatalara karşı, ShareRing’in güvenliğini, hızını ve kalitesini artırmak amacıyla ShareRing’in Gateway Hizmetleri ile birlikte çalıştığını belirtti.

ShareRing özellikle, optik karakter tanıma (OCR) sağlayan ve tüm bilgileri Blockchain üzerinde tek bir dosyada şifreleyerek koruyor. Bu işlem esnasında, kendi geliştirdikleri kimlik teknolojisi OneID hizmetini kullanıyorlar. Bos, böyle bir Blockchain teknolojisi ve OCR kombinasyonunun, eVOA ortaklarının tüm bilgileri manuel olarak doğrulaması için gereken süreyi azalttığını açıkladı.

Ek olarak, ShareRing, ilk pilotlarını başarıyla tamamladıktan sonra Blockchain tabanlı vize sisteminin küresel olarak genişleyeceğini belirtiyor. Bos yeni sistem ile ilgili şu sözleri söyledi:

“Bu teknolojiyi, diğer ülkeler için de kullanma planı yapıyoruz. Diğer ülkelere sunmadan önce burada başarı yakaladığımızdan emin olmamız gerek. Bu işlem, aceleci olmamızı gerektirecek bir süreç değil.”

Cointelegraph

Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 15 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin