Sloven hükümeti, ülkenin kripto vergi politikası hakkında ne karar aldı?
Sloven hükümeti, ülkenin kripto vergi politikası hakkında ne karar aldı?

Sloven hükümeti, ülkenin kripto vergi politikası hakkında ne karar alacak?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Devam eden küresel kripto baskı dalgasının ortasında dünyanın dört bir yanındaki hükümetler, kripto varlıklarına gerçekçi olmayan vergi yasaları dayattığı için topluluktan önemli tepkiler alıyor.

Ancak yapılan son açıklamada Slovenya Maliye Bakanlığı’nın bu Salı günü e-demokrasi portalında  sanal para birimleri üzerindeki vergiyle ilgili bir yasa tasarısını kamuoyunda tartışmak üzere sunacağı belirtildi.

Öneri, Kişisel Gelir Vergisi yasasına atıfta bulunarak Slovenya Cumhuriyeti sakinlerine yazılmıştır. Slovenya kripto vergi yasasına göre yetkililer tüm kripto kârlarını veya işletmelerini hedeflemek niyetinde değiller, bunun yerine kripto varlıklarının geleneksel fiat para birimlerine dönüştürülmesiyle birlikte mal ve hizmetlerin satın alınmasıyla sınırlı olacak.

Ayrıca, Slovenya Gelir Vergisi Yasası uyarınca, kriptodan itibari paraya dönüşümlere ve kripto para birimleriyle yapılan ödemelere %10 vergi uygulanacak. Bununla birlikte yıllık tutarın 15.000 Euro’nun, yani 17.387$’ın altında olması durumunda, sakinlere vergi ödemekten muafiyet de içermekte.

Ağır kripto vergisi olan diğer ülkeler arasında Güney Kore yer alıyor

Ağır kripto vergilerinin uygulanması, ülkelerin kripto baskılarının temel bir parçası haline geldi. Güney Kore hükümeti geçtiğimiz günlerde ülkedeki kripto vergi kanunlarının uygulanması için  sarsılmaz duruşunu yeniden gösterdi.

Resmi açıklamalara göre, kripto para vergilendirme politikası Ocak 2022’ye kadar uygulanacak ve kripto işlemlerinden elde edilen kârlara %20 vergi uygulayacak. Kore hükümeti gerçekçi olmayan vergilendirme politikaları ve zaman çizelgesi nedeniyle sürekli olarak eleştirilirken, kripto karşıtı kararlarında güçlü duruyor. Yakın gelecekte de hükümetin var olan kararlarından dönmeyeceği gözüküyor. 

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin