SHIB fonlama oranları birçok borsada negatife döndü, ne anlama geliyor?
SHIB fonlama oranları birçok borsada negatife döndü, ne anlama geliyor?

SHIB fonlama oranları birçok borsada negatife döndü, ne anlama geliyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – SHIB fonlama oranı negatife dönüyor, ancak kripto paranın grafiğinde henüz bir değişim yok.

Shiba Inu, kripto para endüstrisinde bir fenomene dönüşürken, Binance dahil olmak üzere çok sayıda borsadaki fonlama oranları negatif seviyelere düştü. Kulağa kötü bir şey gibi gelse de, aslında sadece piyasadaki mevcut hissiyatın bir yansıması olarak yorumlanabilir.

Negatif fonlama oranı ne anlama geliyor?

Fonlama oranları, hem ayıların hem de boğaların kalıcı vadeli işlem sözleşme fiyatını dengelemek ve onu dayanak varlığın değerine diğer bir deyişle sadece spot fiyata yaklaştırmak için yaptığı ödemelerdir. Fonlama oranı, kalıcı sözleşmelerin uygun şekilde işlemesi için gerekli bir araçtır.

fonlama oranları
Kaynak: Coinalyze

Kripto para tüccarları ve yatırımcıları, mevcut piyasa duyarlılığını belirlemek için fonlama oranlarını kullanabilirler. Genellikle, pozitif fonlama, çoğu yatırımcının yükselişte olduğu ve fonlamanın çoğunlukla kısa vadeli yatırımcılara yönelik olduğu anlamına gelir. Negatif fonlama ise ayıların daha fazla pozisyon açmak için long pozisyonu açan tüccarları finanse ettiği anlamına gelir.

SHIB’nin yeni bir ATH’ye ulaşması ve son üç günde neredeyse %100 büyüme ile karşı karşıya kalmasıyla, tüccarların çoğu varlığın yüksek kaldıraçla aşırı alım pozisyonunda olduğu düşünülür ve dolayısıyla long pozisyonlarını kapatma eğilimine girerler.

SHIB fiyat hareketinde son durum

Fonlama oranları negatif değerlere ulaştığı için böyle bir etkinin yansımalarını şimdiden görebiliyoruz. Şu anda, SHIB son dört saat içinde %10 oranında geri çekildi. Ek satış baskısı, Bitcoin’in önceki ATH’den geri çekilmesi ve 60.000 doların altına düşmesiyle piyasadaki genel olumsuz duygudan kaynaklanabilir.

SHIB için geri çekilme bölgesi, büyük olasılıkla, mizahi kripto para tarafından henüz ihlal edilmemiş olan psikolojik 0.00006 dolarlık dirençle bağlantılı. SHIB’deki geri çekilme henüz hızlanmadı, bu da tüccarların panik satışı yapmak yerine varlığı elinde tutmaya istekli olduğunu gösteriyor.

u.today


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin