Merkezsiz borsa hacimleri rekor üstüne rekor kırıyor: Eylül verileri açıklandı
Merkezsiz borsa hacimleri rekor üstüne rekor kırıyor: Eylül verileri açıklandı

Sektörün iki devi güçlerini birleştirdi! Poloniex ve KuCoin ortaklığı…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Piyasada rakip olarak bilinen iki dev borsa Poloniex ve KuCoin ortaklık kararı aldı. İki büyük kuruluş araştırma çalışmalarına ortak yatırım yapmayı ve yeni endüstri fırsatlarını birlikte keşfetmeyi planlıyor.

Poloniex ve KuCoin güçlerini birleştirdi

Sektörün iyi bilinen iki borsası, bir ortaklığa girdiklerini resmen duyurdu. Bir zamanlar pazar payı için rakip olan Poloniex ve KuCoin, artık işlerini büyütmek ve yeniliği desteklemek için birlikte çalışacak. Her platform kendi çizgisini sürmeye devam ederken devamlı iş birliği fırsatları kollanacak.

Borsa ortaklıkları nadir olmasa da genellikle büyük bir borsanın küçük borsalarla birleştiği görülür. Görünüşte birbirleriyle rekabet halinde olan iki platformun ortak olması ise oldukça nadir karşımıza çıkıyor. Bununla birlikte Poloniex’in ABD ve Avrupa’da kurulduğu, ancak Asya’da düşük bir profile sahip olduğu ve bunun tersi KuCoin için geçerli olduğu göz önüne alındığında, her bir tarafın bu ittifaktan elde edebileceği somut faydalar var gibi görünüyor.

Shelley Wu Poloniex Küresel İş ve Pazarlama Başkan Yardımcısı, ortaklıkla ilgili yaptığı açıklamada şu sözleri kullandı:

KuCoin ile stratejik bir ortaklığa ulaşabileceğimiz için çok heyecanlıyız. Dijital varlık borsası endüstrisi uzun süredir bir iç yıpranma ve rekabet halindeydi ve bu sektör için sağlıklı değil. Poloniex ve KuCoin arasındaki stratejik iş birliği, sadece sektörde rekabet olmadığını, aynı zamanda karşılıklı fayda sağlayan iş birliği ve iş birliği olasılıklarının da olduğunu gösteriyor.

“Ya yenilen ya da öl”

Stratejik bir ortaklık genel olarak, söz konusu kuruluşların birlikte çalışmakta fayda bulduklarına inandıkları anlamına gelir. Bu şekilde bir hamle, olayların gerektirdiği şekilde karşılıklı iş birliği düzeyini artırma veya azaltma olanağı sağlıyor. Bununla birlikte iki borsa birlikte çalışmayı öngördükleri alanları belirlediler: Türevleri araştırmaya ve motor teknolojisini eşleştirmeye ortak yatırım yapmayı ve yeni endüstri fırsatlarını keşfetmek için ortak bir araştırma enstitüsü kurmayı planlıyorlar.

KuCoin ve Poloniex ortaklığı, hızla gelişen borsa ekosisteminin de bir kanıtı olarak alınabilir. Uniswap gibi DEX’ler bu yılın büyük başarı hikayesi oldu ve çok uzun süredir daha likit ve daha hızlı olan CEX’lerin gerisinde kaldılar. Ayrıca yeni türev platformları, opsiyon sözleşmeleri, ticaret turnuvaları ve likidite sağlama mekanizmaları, cesur borsaların girmesi için fırsatlar sunuyor. Bu yıl netleşen en önemli şey ise ayakta duran kripto şirketlerinin modasının geçme riski olduğu. Bu iki borsa “ya yenilen ya da öl” mottosuyla hareket ettiklerini gösterdi.

KuCoin CEO’su Johnny Lyu ise şu sözleri kullandı:

Devlet kredisi tarafından desteklenmeyen merkezsiz dijital varlıklar, hızla dünyanın en popüler kalite yatırım hedeflerinden biri haline geliyor. Başka bir deyişle, dijital varlıklara yönelik pazar talebi bu arzuyu karşılamak için hızla büyüyor ve yeni küresel ekonomide vazgeçilmez bir faktör haline geliyor.

Bu arada DeFi endüstrisinin Bitcoin ve Ethereum için ne anlama geldiğini merak ediyorsanız buradaki yazımızı okuyabilirsiniz.

coinspeaker


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin