Şaşırtan rapor: Güney Kore'nin
Busan şehri sadece isim olarak mı "blockchain şehri?” Belki size çok tuhaf gelecek ama Busan Araştırma Enstitüsü'nün yakın tarihte yayınlanan raporu ilginç bir eğilimi ortaya çıkarmış durumda.

Şaşırtan rapor: Güney Kore’nin “Blockchain kentindeki” çoğu firma Blockchain’in ne olduğunu bilmiyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Busan şehri sadece isim olarak mı “Blockchain şehri?” Belki size çok tuhaf gelecek ama Busan Araştırma Enstitüsü’nün yakın tarihte yayınlanan raporu ilginç bir eğilimi ortaya çıkarmış durumda.

Rapora göre Güney Kore’nin Blockchain Kenti olarak isimlendirdiği Busan’da yer alan firmaların % 62’si bu teknoloji hakkında hiçbir şey bilmiyor.

Blockchain kenti ama…

Busan, geçen yıldan beri Güney Kore federal hükümeti tarafından blockchain’i geliştirmek üzere özel statü verilen bir bölge olarak görülüyor. Şehir, blockchain tabanlı bir sanal enerji santrali ve hatta kendi belediyesine ait  bir kripto para birimi planları da dahil olmak üzere blockchain alanında çok sayıda proje üstlendi.

Konuyla ilgili olarak yerel medya kuruluşu Fn News tarafından bildirilen “Busan Blockchain Serbest Düzenleme Bölgesinin Aktivasyon Raporu”nun şaşırtıcı sonuçları da enstitünün raporunu destekliyor.

Blockchain’in ne olduğu bilinmiyor

Çeşitli sektörlerden ankete katılan 100 şirketin tam olarak % 91’i, blockchain teknolojisini benimseme planlarının olmadığını vurguladı.

Anketin daha ilginç kısmı ise bu şirketlerden 26’sının son zamanlarda karşılaşılan yasal engellerden şikayetçi olması.

Dahası, blockchain işletmelerinin % 19’u, blockchain’in benimsenmesi için hükümet desteğinin eksik olduğunu ve kalkınma açısından kendilerini yalnız hissettiklerini belirtirken,% 15,4’ü teknolojiyi geliştirmek için teknoloji ve insan kaynakları eksikliği konusunda endişelerini dile getirdi.

Rapor, hükümetin şehirdeki blockchain şirketlerini daha iyi desteklemesi için bazı konulara da yer veriyor:

“Piyasa açısından, çeşitli ilgili şirketler buraya çekilmeli ve burada yer almalı. Zorlu şirketleri bulmak, profesyonel insan gücünü beslemek ve teknoloji geliştirme için pazarlama desteğini öne çıkarmak gerekiyor.”

Rapor ayrıca mevcut blockchain uygulamalarının çoğunlukla hizmet sektörleriyle sınırlı olduğunu belirterek, teknolojinin şehrin imalat ve sanayi sektörlerine de uygulanması gerektiğini öne sürüyor.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin