Rusya’dan beklenen atak geldi! Ortalık karıştı!
Rusya’dan beklenen atak geldi! Ortalık karıştı!

Rusya’dan beklenen atak geldi! Ortalık karıştı…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Rusya Merkez Bankası, planlandığı gibi ilk dijital ruble testlerini bildirdi. Ancak banka, Bitcoin’in benimsenmesine karşı savaşmaya devam ediyor.

Dijital ruble testleri bildirildi

Rusya Merkez Bankası’nın maliye bakanlığının kripto para düzenlemesi önerisini reddetmesinin ardından, merkez bankası kendi dijital para biriminin denemelerini başlattı.

Rusya Merkez Bankası Salı günü yaptığı açıklamada, vatandaşlar arasında ilk merkez bankası dijital para birimi (CBDC) transferlerini başarıyla tamamlayarak dijital ruble denemesini resmen başlattığını duyurdu. Lansman, bankanın 2022’nin başlarında ilk dijital ruble işlemlerini başlatma planlarıyla uyumlu.

Banka, dijital ruble pilot grubundaki 12 finans kuruluşundan üçünün CBDC platformunu entegre ettiğini ve bunlardan ikisinin “mobil bankacılık uygulamalarını kullanan müşteriler arasında tam bir dijital ruble transferi döngüsünü” tamamladığını söyledi.

Testin ilk aşaması, kullanıcıların bir mobil uygulama aracılığıyla dijital ruble platformunda cüzdan açtığını ve nakit olmayan fiat’ı CBDC’ye dönüştürdüğünü ve tokenleri kullanarak işlem yapmasına olanak sağlayacak.

İkinci aşamada banka, dijital rubleyi mal ve hizmetler için ödemenin yanı sıra akıllı sözleşmeler ve Federal Hazine ile etkileşimle ilgili diğer potansiyel uygulamaları test etmeyi planlıyor. Duyuruda, gelecekte merkez bankasının dijital ruble ödemelerini çevrimdışı modda tanıtmayı ve yerleşik olmayan müşteriler tarafından işlem yapma fırsatı sağlamayı planladığı belirtildi.

Bank of Russia’nın ilk başkan yardımcısı Olga Skorobogatova, dijital rublenin “vatandaşlar, işletmeler ve devlet için yeni bir fırsat” olduğunu belirterek, bu tür işlemlerin ülkenin herhangi bir bölgesinde ücretsiz ve kullanılabilir olacağını da sözlerine ekledi.

Rusya Merkez Bankası ayrıca, “müşteriye hizmet veren herhangi bir bankanın mobil uygulaması” aracılığıyla erişilebilir olacağı için dijital rublenin benzersiz olacağına dikkat çekti.

Rusya Merkez Bankası’nın duyurusu, maliye bakanlığının 8 Şubat’ta tanıtılan kripto dostu düzenleme konseptine resmen karşı çıktığını iddia eden raporların hemen ardından geldi.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin