Rusya, yaptırımlara karşı kripto varlıkları kullanabilir mi

Rusya, yaptırımlara karşı kripto varlıkları kullanabilir mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – 24 Şubat Perşembe günü ABD Başkanı Joe Biden, Rusya ile ilgili yeni yaptırımlarını duyurdu. Biden, daha katı yaptırımlar uygulayacağını açıkladı. Yaptırımlar ardından gözler yeniden Rusya’ya çevrildi. Yaptırımlar karşısında nasıl bir tavır sergileyeceği merak konusu. Bir ihtimal ise masada.

Kripto işlemlerinin Rusya’nın ABD tarafından finansal sistemine getirdiği kısıtlamaları atlamasına yardımcı olup olmayacağına dair spekülasyonlar arttı. Rusya Devlet Başkanı Putin, kripto varlıkları yasaklamayacaklarını dile getirmişti. Bu da dünyada kripto birimlerinin kullanım yolunu açacağı söylentisini pekiştirdi.

Biden, Rusya’nın en büyük iki bankasına ve ülkedeki birkaç zengin seçkine yönelik kısıtlamalar duyurdu. Hareket onları ABD finansal sisteminden etkili bir şekilde engellerken, kripto işlemler alternatif bir kanal sağlayabilir.

Rusya yaptırımlarla karşı karşıya

Rusya’yı büyük bir sınır ötesi ödeme sistemi olan SWIFT ağından engellemeye devam etti. Ruslar henüz küresel finansal sisteme erişimini kaybetmedi. Dün gece yaptığı konuşmada Biden, kripto paranın yaptırımları aşıp atlayamayacağına da değinmedi.

Bloomberg’den bir rapor, kara listeye alınan Rusların gerçekten de ABD’nin ekonomik yaptırımlarını atlamak için kripto kullanabileceğini öne sürdü. Mevcut haliyle, hükümetlerin velayet dışı kripto cüzdanlarını engellemenin hiçbir yolu yok.

Kripto kullanımı, son yaptırımların etkisini potansiyel olarak azaltabilir. Çin ve Kazakistan merkezlerinde kripto madenciliği yasaklarının ardından, yatırımcılar Rusya’da madencilik için çok fazla potansiyel görüyor. İsmini vermek istemeyen bir Rus Bitcoin madencisi ise şunları söyledi: 

“Ülke, büyük gaz rezervleri nedeniyle bol miktarda elektriğe sahiptir. Nispeten soğuk iklim, soğutma ekipmanı ihtiyacını da azaltır.”

Rusya’da kripto paranın benimsenmesi de hızla artıyor. Hükümet, Rusların en az 200 milyar dolar değerinde kriptoya veya toplam pazarın %12’sine sahip olduğunu tahmin ediyor. Son zamanlarda Maliye Bakanlığı, kriptoyu ülkede ticarete konu bir varlık olarak tanıyacak ve düzenleyecek bir yasa tasarısı sunmuştu. Ancak Merkez Bankası bu harekete büyük ölçüde karşı çıkmıştı.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin