featured

Rusya’nın SWIFT kullanımı yasaklanabilir: Çözümü kriptoda mı bulacaklar?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Rusya’nın SWIFT ödeme sisteminden çıkarılmasını destekleyen ülke sayısı artıyor. Şimdi gözler, Moskova’nın ekonomik yaptırımları atlatmak için dijital varlıkları benimseyip benimsemeyeceğine çevrilmiş durumda.

Rusya’nın SWIFT’ten çıkarılması için çağrılar artıyor

Üst düzey Ukraynalı yetkililer; Fransa, Hırvatistan ve İtalya dahil olmak üzere birçok ülkenin Rusya’nın SWIFT kısıtlamasını desteklediğini söyledi.

Litvanya Başbakanı Ingrida Simonyte, Batı ve müttefiklerinin Rusya’nın erişimini engellemeye yaklaştığını söyledi. Kanada, Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere ve Avrupa Birliği de son zamanlarda daha fazla yaptırımın bir parçası olarak Rusya’nın sistemden çıkarılması olasılığını gündeme getirdi.

NATO ülkeleri bu hafta Rusya’nın en büyük bankalarını ve Başkan Vladimir Putin’in yakın çevresinin birkaç üyesini kara listeye almıştı. Ancak Kiev’de çatışmalar patlak verdiğinde bile Rusya’yı SWIFT ağından çıkarmayı ertelemişlerdi.

SWIFT erişimi olmadan, Rus bankalarının yabancı emsalleriyle yasal olarak işlem yapma imkanı olmayacaktı. Hareket, dövize erişimini keserek, ticaret yapma kabiliyetini azaltarak ülke üzerinde ekonomik baskı uygulayacak.

Kripto Rusya için olası bir alternatif

Ancak bunu yapmak, ülkeyi denizaşırı işlemler için kripto para birimlerini benimsemeye zorlayabilir. Mevcut haliyle, düzenleyicilerin merkezsiz cüzdanlar aracılığıyla işlemleri engelleme araçları yok.

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde kısa süre önce, Rusya’nın yaptırımları yıkmak için kullanma potansiyeline atıfta bulunarak AB’de kripto kullanımını düzenleyen yasalar yapılması çağrısında bulundu. Rusya’nın bir sonraki hamlesine ilişkin spekülasyonlar artıyor.

Kripto benimsenmesi, geçen yıl Rusya’da büyük ölçüde arttı. Hükümet verilerine göre, Rus kuruluşları dünyadaki kripto varlıklarının yaklaşık %12’sine sahip.

Hükümet geçen hafta dijital varlıkları tanımak ve düzenlemek için bir yasa tasarısı sunmuştu, ancak yine de işlemler için kripto kullanımına karşı çıktı. Çin ve Kazakistan merkezleri tarafından kripto madenciliği yasakları da madencilerin Rusya’yı bir sonraki büyük merkez olarak ilan ettiğini gördü. Ülkenin bol elektrik arzı ve soğuk iklimi, onu madencilik için ideal kılıyor.

Yine de, Rus merkez bankası ülkede kripto paranın benimsenmesine geniş çapta karşı çıktı. Borç veren geçen ay, alanın finansal istikrarı tehdit eden büyük bir piramit şeması olduğu konusunda uyararak kapsamlı bir kripto yasağı çağrısında bulunmuştu.

Daha sert bir senaryoda, Rusya’nın petrol ve gaz hakimiyeti, batı finans sistemlerini tamamen terk ettiğini görebilir. Eski Devlet Başkanı Dmitry Medvedev, ülkenin artık Batı ile diplomatik ilişkilere ihtiyacı olmadığını söyleyerek son yaptırımları savuşturdu.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin