Rusya Merkez Bankası üzerindeki yaptırımlar kriptoyu nasıl etkiler?
Rusya Merkez Bankası üzerindeki yaptırımlar kriptoyu nasıl etkiler?

Rusya Merkez Bankası üzerindeki yaptırımlar kriptoyu nasıl etkiler?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Rusya Merkez Bankası, rubleyi ve Rus ekonomisini desteklemek için alternatif yollar bulmak zorunda kalıyor. Ancak bankanın kripto konusundaki tutumunu yumuşatmaya hazır olup olmayacağı henüz belli değil.

Rusya Merkez Bankası yakın zamanda kendisini, döviz rezervlerine erişimini engelleyecek ve rubleye zarar verecek yaptırımlar altında buldu.

Rusya Merkez Bankası yakın zamanda kripto üzerindeki duruşunu değiştirmeyecek

Rusya Merkez Bankası daha önce kriptonun tehlikeleri konusunda uyardı ve bir yasak önerdi. Ancak ülkenin Maliye Bakanlığı harekete karşıydı ve mali makamların bir uzlaşmaya varması bekleniyordu.

Bununla birlikte, Merkez Bankası ve Maliye Bakanlığı, Rusya’ya yönelik sert yaptırımların etkileriyle uğraşmakla meşgul olduğundan, tüm kripto düzenlemeleri artık masadan kalktı. Büyük olasılıkla, önümüzdeki haftalarda ve aylarda kripto para birimleri gibi şeylere zamanları olmayacak.

Bazı analistler, Rusya’nın yaptırımların etkisini sınırlamak için kripto para birimleri kullanmaya çalışabileceğini tahmin edebilir. Yine de, Batılı mali otoriteler tarafından fark edilmeden kripto para birimlerinden sabit paralara ve itibari paralara geçmek zorunda kalacakları için, herhangi bir büyük şirket veya banka için gerçekçi bir senaryo olup olmadığı görülecektir.

Teknik yaptırımlar Rusya’da Bitcoin madenciliğini tehdit ediyor

Batı ayrıca, Rusya’ya ülkeye üst düzey teknoloji satmayı son derece zorlaştıracak sert teknolojik yaptırımlar da uyguladı. Doğrudan etki, Rusya’nın Bitcoin madencileri tarafından hissedilecek.

Yaptırımlar yeterince uzun sürerse, Rus Bitcoin madencilerinin modern ekipmanı tükenecektir.

Bu, Bitcoin hash oranı üzerinde baskı oluşturabileceğinden, Bitcoin yatırımcıları için izlenmesi gereken önemli bir durum.

Ukrayna ve Rus vatandaşları mevcut krizde yol alırken USDT ve UST gibi istikrarlı paraların daha fazla benimsenmesini beklenebilir.

fxempire


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin