Önemli gelişme: Elon Musk, Ripple - SEC davasında ret yedi! Şimdi ne olacak?
Önemli gelişme: Elon Musk, Ripple - SEC davasında ret yedi! Şimdi ne olacak?

Önemli gelişme: Elon Musk, Ripple – SEC davasında ret yedi! Şimdi ne olacak?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Elon Musk tarafından Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) karşı yapılan suçlamalar mahkeme tarafından reddedildi.

Musk, bu ayın başlarında avukatı Alex Spiro aracılığıyla hazırladığı dosyada, SEC’in kimliği belirsiz bir tarafla yürütülen federal bir soruşturma hakkında bilgi sızdırdığını iddia etmişti.

Dosya ayrıca, 2018’den bu yana SEC’in Tesla patronunu ve şirketini Kasım 2021’de gönderilen bir mahkeme celbi de dahil olmak üzere devam eden davalarla taciz ettiğini iddia etti.

Ayrıca Musk, SEC’i Tesla hissedarlarına 40 milyon dolar havale etme görevlerini ihmal etmekle suçladı.

Karar

Musk’ın SEC’i mahkeme önüne çıkarma çağrısını reddeden Yargıç Nathan, SEC’in Tesla yatırımcılarına ne zaman 40 milyon dolar ödeyeceğini belirten bir son tarih olmadığını ve elektrikli otomobil şirketine bir tane belirlemesini tavsiye etti.

Yargıç Nathan, “Aksi takdirde mahkeme şu anda mevcut olmayan bir süreyi uygulayamaz” dedi.

Mahkeme, Tesla patronunun Musk ve Tesla’ya gönderilen sürekli mahkeme celplerinde bu tür emirleri reddetmek için bir dava açabileceğini tavsiye etti.

Ayrıca Yargıç Nathan, SEC’in bilinmeyen bir varlığa federal bir soruşturma hakkında bilgi verdiği iddiasının, avukat Spiro’nun iddiayı destekleyecek belirli gerçekleri içermemesi nedeniyle reddedildiğini söyledi.

Ripple yatırımcıları hayal kırıklığına uğrayabilir

Geçen hafta Tesla patronu Twitter’da SEC’e karşı bir dava oluşturduğunu belirtmiş ve gelişme hakkında daha fazla ayrıntı vermemişti.

O zamanlar, kripto topluluğu, özellikle de Ripple meraklıları, menkul kıymetler düzenleyicilerinin Blockchain şirketine karşı açtığı davanın ardından Musk’ın SEC’e karşı açtığı davaların Ripple için meseleleri hafifleteceğine inandıkları için heyecanlandılar.

Mahkeme Musk’ın SEC’e yönelik suçlamalarını reddederken, karar Ripple’ın SEC ile olan davasını belirleyecek.

thecryptobasic


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin