Rusya Maliye Bakanlığı’ndan kripto düzenleme planı!

Rusya Maliye Bakanlığı’ndan kripto düzenleme planı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Son zamanlarda Rusya, kripto varlıklarını daha yakından izliyor. Ülkenin kabul etmesi gündemde olurken, Rusya Maliye Bakanlığı kripto düzenleme üzerinde çalışmalar yaptı. Önemli çalışmaları açıklayan bakanlık, bir nevi yol haritasını paylaştı. 

Maliye bakanlığı, kripto piyasası düzenlemesi önerilerini açıklayarak, Rus makamlarının kripto para kredisine izin vermeyeceğini duyurdu. Hazine departmanı ayrıca, yeni kurallar kapsamında tüm kripto para birimlerinin Rus yatırımcılara sunulmayacağını da açıkladı.

Ülkede, bireyler düşünülerek hareket edileceği görülüyor. İnsanlar kripto yatırımı için kredi çekemeyecek. Buna benzer bir uygulama Türkiye’de de yaşanmıştı. BDDK, tüm bankaları uyaran bir bildirge yayınlamıştı. Burada kripto düzenleme ile ilgili Rus yetkililer, riski insanlar nezdinde azaltmak istiyor. Riskli bir piyasada kredi kullanılarak girilmesinin önüne geçiliyor.

Kripto düzenleme kısıtlamalarla gelecek

Maliye Bakanlığı, düzenleyici önerisine açıklayıcı bir notta, Moskova’daki yetkililerin kripto para birimi kredilere ya da teminat olarak kullanılmasına izin vermeyi planlamadıklarını vurguladı. Rusya’nın kripto sektörü için yasal çerçevesinin temelini oluşturmak üzere yakın zamanda federal hükümet tarafından onaylandı. 

Hazine ve Maliye Bakanlığı, piyasa katılımcılarının vatandaşları dijital para birimleriyle ilişkili artan riskler hakkında gerektiği gibi bilgilendirmekle yükümlü olacağı söylendi. Tass haber ajansının belgeden alıntı yaptığı habere göre, Rus düzenleyiciler ayrıca kısıtlamalar getirmeyi ve kripto ile ilgili ürün ve hizmetlerin reklamları üzerinde sıkı kontrol sağlamayı planlıyorlar.

Rus hükümeti, kripto varlıkları kabul edecek olsa da sıkı bir kontrol sistemi olacağını gösteriyor. İnsanları yanıltıcı ve kandırmaya yönelik her türlü argümanın önüne geçilecek. Burada azami şekilde dolandırıcılık faaliyetlerine de izin verilmeyecek.

news.bitcoin


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin