Binance'ten kritik Cardano duyurusu geldi! ADA yatırım-çekim işlemleri askıya alınıyor
Binance'ten kritik Cardano duyurusu geldi! ADA yatırım-çekim işlemleri askıya alınıyor

Rusya kripto para yasağına hazırlanırken Binance Card çalışmaları hız kesmiyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Uluslararası kripto para devi Binance, kripto ödemelerinde yaklaşan yasağa rağmen Binance Card’ı Rusya’da piyasaya sürmekten vazgeçmeyecek.

Binance Card, kripto yasağına rağmen Rusya’da da piyasaya sürülecek

Kıdemli bir yönetici Cointelegraph’a bugün yaptığı açıklamada, günlük işlem hacmine göre dünyanın en büyük kripto borsası olan Binance’in Rusya’daki kripto banka kartının piyasaya sürülmesi üzerinde çalıştığını söyledi.

Binance’in Rusya ve BDT operasyonları başkanı Gleb Kostarev, Binance Card’ın Rusya’da tanıtılması planının borsanın tüm kullanıcılara “yerel düzenlemelerle tamamen uyumlu aynı deneyimi” sağlama misyonuyla uyumlu olduğunu söylüyor.

Ancak Kostarev, Binance’in öngörülen lansman tarihini açıklamaya veya konuyla ilgili herhangi bir yasal yorum yapmaya hazır olmadığını belirterek şunları söyledi:

Tüm Binance kullanıcılarına yerel düzenlemelerle tamamen uyumlu aynı deneyimi sunmaya çalışıyoruz. Rusya bizim için önemli bir pazar. Rusya’da Binance kartının lansmanı üzerinde çalışıyoruz ancak şu ana kadar tam lansman tarihini belirleyebilmiş değiliz.

İlk olarak Nisan 2020’de duyurulan Binance Card, Bitcoin (BTC) gibi kripto para birimleriyle ödeme yapılmasını sağlamak için tasarlanmış bir kripto banka kartı. Binance Card’ın ilk duyurusunda, “Binance Card ile HODLing’i kullanabilir ve sadece ödeme yapmak için ihtiyacınız olanı harcayabilirsiniz” ifadesi yer alıyordu.

Kart 200 bölgede kabul edilecek

Dünya çapında 200 bölgede kabul edilmesi beklenen Binance Card, Temmuz 2020’de Avrupa Ekonomik Alanı ülkelerinde resmen piyasaya sürüldü. Yeni ürünün yakında Amerika Birleşik Devletleri’nde de satışa sunulacağı iddia ediliyor.

Binance Card, tasarım gereği bir kripto ödeme aracını temsil ettiğinden, ürünün Rusya’da piyasaya sürülmesi bazı soruları gündeme getiriyor. Temmuz 2020’de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ocak 2021’den itibaren Rus vatandaşlarının Bitcoin gibi kripto para birimleriyle ödeme yapmasını resmi olarak yasaklayan, ülkenin ilk kripto ile ilgili yasasını imzaladı.

Kostarev’e göre, yeni çıkarılan yasanın şu ana kadar Binance’in işleri üzerinde hiçbir etkisi yok gibi görünüyor. Yönetici, “Yasanın kabul edilen versiyonu Binance’in işini hiçbir şekilde etkilemedi.” dedi. Kostarev, “Dijital Finansal Varlıklar” yasasının oldukça tarafsız olduğunu ve kripto varlıklarının cirosunu yasaklamadığını söyledi.

Yasaklama hamleleri derinleşiyor

Yönetici ayrıca, yasanın kabul edilen versiyonunun “kripto para birimi düzenlemesinin tüm yönlerini tam olarak kapsamadığını” belirtti. Ancak Kostarev, Rus düzenleyiciler kripto ile ilgili başka bir yasa tasarısı sunmayı planladıkları ve geçirilen mevzuatı değiştirebilecekleri için Binance’in hâlâ sektörde ek tehditler beklediğini belirtti.

Rusya, Temmuz 2020’de “Dijital Finansal Varlıklar” yasasını geçirdikten sonra, 2020’nin sonlarına doğru “Dijital Para Üzerine” adlı başka bir yasayı geçirmeye hazırlanıyor. 3 Eylül’de, Rusya Maliye Bakanlığı, miras, iflas ve icra işlemleri hariç tüm kripto işlemlerini yasaklayıcı bir dizi değişiklik önerdi.

Bu arada bir analist yeni Bitcoin tahmini ile dudak uçuklattı. Buradan okuyabilirsiniz.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin