featured

Rusya Kripto Para Ödeme Yöntemini Yasaklamaya Hazırlanıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Izvestia’nın 29 Kasım’da yayınladığı habere göre Rusya’nın ürün ve hizmetlerde kripto para ödeme yöntemine yasak getirmeye hazırlandığını bildirdi.

Yasal Önlemler Henüz Doğrulanmadı

Alpari Bilgi ve Analitik Merkezi’nde analist olarak görev yapan Vladislav Antonov, Izvestia’ya şu anda, kripto para birimleri e-ticaret için kullanılabilir ve programcılar, tasarımcılar ve metin yazarları dahil olmak üzere pek çok kişi için Bitcoin (BTC) veya Ether (ETH) ‘deki maaşlarını almayı kabul ediyor şeklinde açıklamalarda bulundu.

Alpari Bilgi ve Analitik Merkezinde analist olan Antonov, resmi olarak izin verilmezken, biletler, bilgisayarlar ve ev aletleri, bir daire kiralamak veya bir otel rezervasyonu dahil olmak üzere çoğu zaman çeşitli mal ve hizmetlerde kullanıldığını belirtti.

Eğer Izvestia’nın kaynakları doğruysa, Rus yetkililer kripto para birimlerini önlemek için bir yasağın gerekli olduğunu düşünüyorlar.

Son zamanlarda kripto-ekonomi konulu bir konferansta  konuyla ilgili yorumda bulunan Maliye Bakanlığı bankacılık düzenleme departmanı başkanı Alexey Yakovlev, ”Kripto paraların ödeme yöntemi olarak kullanılması için bir sebep göremiyoruz.” diye belirtti.

Merkez bankası basın departmanı yasa tasarısını henüz resmi olarak doğrulamadı. Fakat ödeme yöntemi olarak kullanılamayacağını belirtti.

“Kripto para birimlerini bir ödeme aracı olarak kullanımına yasaklama kararı verilirse, bu durumu desteklemenin uygun olduğunu düşünüyoruz.”

Yasa Grİ Piyasayı Teşvik Edebilir

Raporda, Rus kripto topluluğunun potansiyel bir kısıtlama hazırlığı içerisinde olduğu bildiriliyor. Ortaya atılan iddialara göre yasalara uymayanların 5-8 yıl hapis cezasına çarptırılacağı da söz konusu.

Rusya Devlet Başkanlığı Milli Ekonomi ve Devlet Yönetimi Akademisi (RANEPA) başkanı Antonina Levashenko, tasarının denetçilerin gözetimi dışında gri bir pazarın gelişimini destekleyebileceğini belirtti.

Cointelegraph’ın raporuna göre Rusya, devletin dijital varlıklara el koymasını içeren bir yasayı değerlendiriyor.

Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 15 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin