SBI, Japon kripto para borsası TaoTao'yu satın aldı
SBI, Japon kripto para borsası TaoTao'yu satın aldı

Merkez bankası destekli dijital para kervanına Japonya da katılabilir

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Dünyanın dört bir yanındaki ülkelerden merkez bankası dijital para haberleri gelmeye devam ediyor. Son olara Japonya’nın bu konuda çalıştığı bildirildi.

Banka yetkilileri dijital para iddialarını reddetmişti

Japonya Merkez Bankası genel müdür yardımcısı, bu yılın başlarında dijital para birimi çıkarma planlarının bulunmadığını bildirmişti. Ancak bankanın Finansal Araştırma Enstitüsü, cuma günü, dijital para biriminin düzenlenmesiyle ilgili yasal meseleleri araştıran bir rapor yayımladı.

Japonya Merkez Bankası, geçen Kasım ayında Merkez Bankası Dijital Para Birimi üzerinde Yasal Sorunlar Çalışma Grubu’nu kurdu. Raporda, merkez bankalarının CBDC’lere gösterdikleri ilginin “finansal sektördeki teknolojik değişimler, ödeme hizmetlerinde değişiklikler ve bazı ülkelerde nakit kullanımında bir düşüş” ile ilgili olduğu ifade ediliyor.

Rapor, Japonya Merkez Bankası’nın resmi görüşlerini temsil etmese de bankanın bir CBDC etrafındaki yasal meseleleri araştırmakla ilgilendiği belirtiliyor.

İlgili yasanın değişmesi gerekebilir

Başlıca konulardan biri, mevcut Japon yasalarına göre, yasal paranın banknot ve nakit para ile sınırlı olması. Doğal olarak, bir CBDC, banknot olarak verilmeyeceği için mevcut yasanın revize edilmesini gerektiriyor.

Raporda ayrıca kara para aklamanın önlenmesinin önemli olduğu, işlem kayıtlarının oluşturulması ve kimliklerin doğrulanması gerektiği belirtildi. Raporda, bu işlemleri yapan finansal kurumların kimliklerin doğrulanmasından sorumlu olacağı ifade edildi.

decrypt


Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 15 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin