Rusya'dan kritik dijital para açıklaması: CBDC 2023'te geliyor!
Rusya'dan kritik dijital para açıklaması: CBDC 2023'te geliyor!

Rusya kripto para birimlerine vergi getirdi: Yeni yasa onaylandı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – RIA Novosti tarafından bugün bildirilen gelişmeye göre Rusya’nın alt hükümet meclisi olan Devlet Duması, kripto para birimlerinin vergilendirilmesine yönelik yeni yasayı onayladı.

Rusya kripto para kazançlarından vergi alacak

Tasarı, kripto para birimlerini vergilendirme amacıyla mülk olarak tanımayı öneriyor. Başbakan Mikhail Mishustin daha önce, kripto para sahiplerine mahkeme anlaşmazlıklarında yasal koruma ve haklar getireceklerinden söz etmişti.

Kripto para kullanıcılarının yılda 600.000 rubleyi (8.184 dolar) aşan kripto para birimi gelirlerini bundan sonra beyan etmeleri gerekecek.

Beyan etmememeleri halinde beyan edilmemiş miktarın %10’unun para cezasına dönüştürülmesi veya fonlarının tamamen silinmesi söz konusu olabilecek.

Verginin ödenmemesi veya eksik ödenmesi durumunda ise gerekli vergi miktarının %40’ı oranında cezai işlem uygulanacağı bildirildi.

Bazı kafa karışıklıkları var

Tasarının ikinci okumasından önce, Devlet Duma Komitesi Bütçe ve Vergiler Federal Vergi Servisi’nin bir kriptonun piyasa fiyatını belirleme prosedürünü oluşturma hakkının geçerliliğini sorguluyor. Zira söz konusu durum, Vergi Kanunu’nun mevcut hükümlerine uymuyor.

Kripto varlıkları, vergi kanununda önerilen değişiklik kapsamında yasal bir ödeme aracı olmayacak. Dolayısıyla söz konusu yasanın kripto paraların mevcut yasal statüsüne ilişkin beklenen açıklığı oluşturduğunu söylemek oldukça zor.

coindesk


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin