SWIFT yaptırımlarından sonra Rus rublesi Bitcoin'e karşı çöküyor
SWIFT yaptırımlarından sonra Rus rublesi Bitcoin'e karşı çöküyor

SWIFT yaptırımlarından sonra Rus rublesi Bitcoin’e karşı çöküyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Rusya’nın para birimi Pazartesi günü Bitcoin karşısında değerinin üçte birini kaybederken, ABD’nin birkaç bankayı küresel finans piyasalarından bloke etmesinin ardından kriptolar dolara karşı düştü.

Coingecko’dan alınan verilere göre, kur %30’dan fazla artarak Bitcoin başına yaklaşık 4,3 milyon rubleye ulaştı. Ruble, çoğu altcoin karşısında benzer bir aralıkta değer kaybetti.

Zayıflayan ruble, muhtemelen Rus yatırımcıların aşırı volatilite karşısında kripto satın aldığını gösteriyor. Batı tarafından Rusya’nın döviz rezervlerine getirilen sınırlamaların enflasyonu artırması ve ülkedeki ekonomik büyümeyi boğması muhtemel.

Graph showing ruble crashes against bitcoin

ABD, Ukrayna’nın işgali üzerine hafta sonu birkaç Rus bankasını SWIFT işlem sisteminden bloke etmek için harekete geçti. Rusya’nın denizaşırı varlıklarının çoğu da donduruldu.

Bu yaptırımlara karşı Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkenin nükleer caydırıcı güçlerinin yüksek alarmda olmasını emretti.

Çoğu büyük token dolar karşısında geri çekilirken, stablecoin’ler yüksek talep görmeye devam etti.

Rusya yaptırım şokuyla karşı karşıya

Yaptırımlar, rubleyi ABD doları karşısında rekor düşük seviyeye indirdi ve Rus merkez bankasının gösterge faiz oranını hasar kontrolü olarak rekor %20’ye çıkardığını gördü.

Raporlar, Rus vatandaşlarının bankaların nakit çekme işlemlerini sınırlayabileceği korkusuyla ATM’lerin önünde uzun kuyruklar oluşturduğunu gösteriyor. Ukrayna’da, ülkenin merkez bankası elektronik nakit transferlerini askıya aldıktan sonra, vatandaşların dolara sabitlenmiş stablecoin Tether’e yığıldığı görüldü.

Artan ekonomik kısıtlamaların ortasında, Moskova’nın batı yaptırımlarını atlamak için kriptoyu benimseyip benimsemeyeceği konusunda spekülasyonlar sürüyor. Mevcut haliyle, düzenleyicilerin eşler arası işlemleri engellemesi için etkili bir yöntem yok.

Ruslar dünyadaki kripto paranın %12’sine sahipler. Ve madencilik de ülkede patlamaya hazırlanırken, yaygın olarak benimsenmesi o kadar da yabancı bir kavram olmayabilir.

Yine de, teknoloji ithalatındaki kısıtlamalar Rusya’nın madencilik endüstrisine zarar verebilir.

Ayrıca, son yaptırımlarla Rusya’da büyük kripto borsalarının nasıl çalışabileceği de belirsiz. Şu anda Binance ve Kraken, ülkedeki en büyük operatörler arasında.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin