Mega balina uyandı: 11 yıl sonra uyanan balina ne kadar BTC aktardı?

BTC zincir üstü analiz: Balinalar toplarken, küçük yatırımcı çıkış bekliyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Lider kripto para birimi, 2022 yılının ikinci ayını da geride bırakmaya çok yakın. Çıktığı günden bu yana büyük sükse yapan varlık, her dönem ses getirmeyi başardı. Günümüzde ise daha çok konuşulan varlık oldu. Her anlamda rekorları egale eden Bitcoin, önemli belirtiler göstermeye devam ediyor. BTC zincir üstü analiz göstergeleri yine ortalığı karıştırdı.

Bitcoin cüzdan kohortları, Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesinin ardından BTC biriktirmeye başladı. Bitcoin’de balina işlemleri, birikim devam ettikçe en yüksek seviyeye ulaştı. Analistler, kırılma belirtileri için Bitcoin fiyat eğilimini değerlendiriyor.

BTC zincir üstü analiz: Balina işlemleri patladı

BTC zincir üstü analiz: Balina işlemleri patladı

Glassnode’dan alınan verilere göre, Bitcoin’in %76.5’i 6 aylık periyotta hiç hareket etmedi. Ayrıca varlığı on yıl önce satın alan balinalar tarafından tutulan harcanmamış Bitcoin konsantrasyonu 2020’den bu yana önemli ölçüde arttı.

100.000 ila 1 milyon dolar arasındaki Bitcoin işlemlerinin sayısı zirveye ulaştı. Bu da birikimde bir artışa ve varlığın dolaşımdaki arzındaki azalmaya işaret ediyor. BTC zincir üstü analiz göstergeleri daha da iyi olduğunu gösteriyor.

Bitcoin birikimi, Glassnode’dan Bitcoin HODL dalgaları tablosu tarafından yakalanıyor. Bu tablo yaşa göre aktif arz bandını gösterir. Her bant, belirli bir zaman diliminde en son taşınan Bitcoin yüzdesini saptar. Gösterge, Bitcoin’in bir sonraki hamlesini tahmin etmede alakalı kabul edilebilecek veri sunar. 

Tarihsel olarak, balinalar tarafından Bitcoin birikimi, yaklaşmakta olan bir BTC fiyat rallisinin göstergesidir. Glassnode’un cüzdan kohort trend birikim puanı, Bitcoin trendindeki bir değişikliği tespit etmek için kullanılıyor. 

Bitcoin balinası kadar küçük yatırımcı da agresif

Bitcoin balinası kadar küçük yatırımcı da agresif

Ocak 2021’in sonunda balina cüzdanları tarafından yapılan büyük Bitcoin alımları, varlığın fiyatını %15 artırdı. Şu anda gösterge, Eylül 2021’den Şubat 2022’ye kadar oldukça geniş bir birikim gösteriyor. BTC zincir üstü analiz göstergeleri, küçük yatırımcı içinde pozitif oluşuyor.

Küçük yatırımcıların agresif satın almalarıyla birleştiğinde Bitcoin balina birikimi, bir Bitcoin fiyat rallisini körükleyebilir. Perakende yatırımcıların geçmişte balinaların satın alma davranışlarını yansıttığı biliniyor.

Balina alımı ve birikimi, 2022 Ocak ve Şubat dinamikleri değişmeden kalırsa, Bitcoin boğalarının varlığın fiyatını 40.000 doların üzerinde tutmasına yardımcı olabilir. Bitcoin fiyatı 35.000 ila 45.000 $ aralığında yatay düzeltme ile sabit kalırsa, bir yükseliş eğilimi beklenebilir.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin