Kripto para duygu endeksi neler anlatıyor? Hangi kripto para olumlu, hangisi olumsuz?
Kripto para duygu endeksi neler anlatıyor? Hangi kripto para olumlu, hangisi olumsuz?

Rapor Bitcoin ve kripto paralarla ilgili bu çarpıcı gerçeğe işaret ediyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto türevleri borsası ZUBR’ye göre kurumsal yatırımcılar, işlemlerini giderek artan bir şekilde Bitcoin’in uzun vadeli görünümüne dayandırıyor ve artık fiyat volatisinden dolayı da alanı kolayca terketmiyor.

Bitcoin yatırım davranışları

ZUBR, “Kurumsal Yatırımcılar Bitcoin Vadeli İşlemler Piyasasında – Hodlerlar Dönüyor” başlıklı yeni bir raporda, Chicago Ticaret Borsası (CME) ve Bakkt gibi düzenlenmiş borsaları analiz ediyor ve boğa ve ayı piyasalarındaki yatırım davranışlarını karşılaştırıyor.

ZUBR, düzenlenmiş platformlardaki kurumsal traderların Bitcoin’i uzun vadeli görünümüne göre tutmaya çalıştıklarına ve hacimlere kıyasla daha fazla “açık pozisyon” olduğuna dikkat çekti.

“Tam ölçekli kurumsal ilgi için henüz tamamen alanda olmayabilir. Ancak, daha önce düzenlenmiş borsalarda görülmemiş bir şekilde kripto para birimine açık bir uzun vadeli ilgi söz konusu.”

Açık pozisyonlardaki artış

ZUBR, Bitcoin vadeli işlemlerinin alım satım hacminin geçen yıl 4 trilyon doların üzerine çıktığını ve 2019’un bir önceki ortalamasından yaklaşık %60 daha yüksek ortalama aylık hacimlerin olduğunu söylüyor. Açık pozisyonlardaki artış esas olarak CME’de görülse de kripto türevleri şirketi Bakkt da çok geride değil.

ZUBR, daha fazla kurumsal yatırımcı piyasaya girdikçe, düzenlenmiş borsalarda Bitcoin’e olan uzun vadeli ilginin daha da artabileceğine inanıyor.

dailyhodl


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin