Güvenlik firmasından dikkat çeken uyarı!
Güvenlik firmasından dikkat çeken uyarı! "Bitcoin isteyen DDoS saldırganlarının tehditleri büyüyor"

Rapor: 2020’de Blockchain tabanlı ağlara yönelik saldırılar düşüşte

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Blockchain tabanlı ağlara yönelik saldırılar 2019’da zirve yaparken bu yıl önemli ölçüde azaldı. Blockchain ağları, borsalar ve hatta cüzdanlardaki başarılı saldırıların sayısını inceleyen yakın tarihli bir rapor, saldırganların son sekiz yılda 13 milyar dolardan fazla soygun yaptığı sonucuna vardı.

En çok saldırı EOS ağına gerçekleşti

Raporda en fazla ihlalin EOS ağı tarafından yaşandığı, kötü niyetli kişilerin ise en çok parayı cüzdanlardan aldığı belirtildi. VPN sağlayıcısı Atlas VPN tarafından derlenen belgede çeşitli Blockchain ağlarına yapılan toplam saldırı miktarının 330 olduğu ifade edildi.

İlk iki saldırı 2012’de kaydedildi. İlginç bir şekilde şirket, Blockchain saldırılarının hackerlar arasında 2018 yılına kadar popülaritesini artırmadığını belirtti.

Yıllara göre Blockchain hack olayları
Yıllara göre Blockchain hack olayları

Yukarıdaki grafiğin gösterdiği gibi, 2018’in ilk yarısında (H1) 22 hack olayı yaşandı. Ardından 2019’un ilk yarısında saldırılar 94’e yükseldi ve yıl genelinde 133’e çıktı.

2020’de saldırı sayısı düşüşte

2020 henüz bitmemiş olsa da saldırı sayısının önemli ölçüde daha düşük olduğu öğrenildi. Rapor, “Bu tarihsel verilere dayanarak, 2020’nin geçen yılın rekor seviyelerine ulaşmayacağı ve blok zinciri saldırılarının düşüşte kalacağı” sonucuna vardı.

Belge, incelenen tüm saldırıların %35’inden fazlasının EOS blok zincirinde çalışan merkezsiz uygulamalarda (dApps) gerçekleştiğini vurguladı. Sonrasında 87 defa ile kripto para borsaları var.

Hedef türüne göre saldırı sayıları (Tüm zamanlar)
Hedef türüne göre saldırı sayıları (Tüm zamanlar)

EOS ağına yönelik saldırıların sayısı borsalardaki saldırılardan önemli ölçüde daha yüksek olsa da çalınan fonlarla ilgili hikaye oldukça farklı.

Failler, EOS üzerinde çalışan dApp’lere yönelik 117 saldırıdan yaklaşık 28 milyon dolar kazandılar ve bu da ihlal başına yaklaşık 242.000 dolara denk geliyor. Buna karşılık, borsalara yapılan 87 saldırı 4,82 milyar dolar (hack başına yaklaşık 55,41 milyon dolar) ile sonuçlandı.

Borsalar ve Blockchain cüzdanları çok fazla para kaybetti

Borsalar, kripto para birimi alanında tartışmasız en fazla miktarda fonu depoladığından, bu sonuç şaşırtıcı olarak yorumlanmadı.

Kötü niyetli oyuncular blok zinciri cüzdanlarına ise olağanüstü sayıda saldırı düzenledi. Araştırma, “son sekiz yılda, Blockchain cüzdan sağlayıcılarının toplamda 7,19 milyar dolar zarar gördüğünü, ihlal başına ise yaklaşık 200 milyon dolar tutarında 36 saldırı ile karşı karşıya kaldığını” gösteriyor.

Saldırılarda kaybedilen para miktarı
Saldırılarda kaybedilen para miktarı (Tüm zamanlar)

Bu yazı ilk olarak Cryptopotato’da yayımlanmıştır.


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin