PlusToken dolandırıcılığında çalınan fonların 4 milyar doları geri alındı!
PlusToken dolandırıcılığında çalınan fonların 4 milyar doları geri alındı!

PlusToken dolandırıcılığında çalınan fonların 4 milyar doları geri alındı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Çinli yetkililer, kötü şöhretli kripto ponzi grubu PlusToken’den yaklaşık 4 milyar dolar değerinde Bitcoin ve diğer kripto para birimlerini ele geçirdi. Çin polisi programı yürüten çekirdek ekibi temmuz ayında tutuklamıştı.

PlusToken dolandırıcılığına kaptırılan 4 trilyon dolar geri alındı

CryptoPotato’nun PlusToken olayıyla ilgili bir önceki haberine göre, kripto korsanları (27 anahtar operatör) bu yılın temmuz ayında Çin polisi tarafından tutuklandı. Polis onlarla birlikte 82 kişiyi daha tutukladı.

Şimdi son raporlara göre Çinli yetkililer, PlusToken operatörlerinin 4 milyar dolar değerinde Bitcoin ve kripto para varlıklarına el koydu. Tahminlere göre dolandırıcılar yatırımcıları kandırarak bu miktarın çok daha fazlasını almışlardı.

Kullanıcılardan katılım ücreti olarak toplanan kripto para birimleri, Haziran 2019 itibarıyla en az 14,8 milyar yuan (2,3 milyar dolar) değerindeydi.

Hangi kripto para birimleri ele geçirildi?

Mahkeme tarafından yayımlanan belgede, ele geçirilen kripto zulasının ayrıntılarına da değinildi: 94.775 BTC, 833.083 ETH, 487 milyon XRP, 79.581 BCH, 1,4 milyon LTC, 27,6 milyon EOS, 74.167 DASH, 6 milyar Doge ve 213.724 USDT.

Kaba bir hesaplamayla, değerin 4 milyar doların biraz üzerinde olduğu ortaya çıkıyor. Mahkemenin gözlemlerinde şu ifadeler yer alıyor:

Platformun gerçek işlemleri veya işlevleri yoktu. Sanıklar, çalışanlara ödeme yapmak dahil olmak üzere dijital varlıkları harcamalar için kullandı ve bazılarını kendileri veya akrabaları için mülk ve lüks araba satın almak için sattı.

Ayrıca PlusToken dolandırıcılığının birkaç organizatörü, o sırada yaklaşık 150 milyon yuan (23 milyon dolar) değerinde Bitcoin ve kripto varlıkları sakladı ve transfer etti. Belgeye göre bu bazı kayıplara neden oldu.

Bu yazı ilk olarak Cryptopotato’da yayımlanmıştır.


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin