Tether (USDT) piyasa hacmi 30 milyar doları devirdi
Tether (USDT) piyasa hacmi 30 milyar doları devirdi

Piyasa çalkalanırken Tether (USDT) piyasa değeri pik yapıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – ABD doları destekli bir stablecoin olan Tether, toplam 19 milyar dolarlık piyasa değerine ulaştı.

Bitcoin fiyatı 3.000 doları sildi

Kripto endüstrisi için çalkantılı bir gün geride kalıyor. Topluluk bir günde meydana gelen büyük Bitcoin düşüşüyle sarsıldı ve Bitcoin’i 3.000 dolar kadar düşürdü. Ancak Bitcoin ve diğer kripto para birimleri düştükçe, dünyanın en büyük sabit kripto parası Tether kazanç sağlıyor.

Tether’in resmi web sitesine göre şu anda dolaşımda 19,1 milyar dolarlık USDT var. Elbette bunların her biri dolara bağlı ve bu nedenle her biri 1 doları temsil ediyor.

CoinMarketCap’e göre, Tether’in piyasa değeri son aylarda yükseliyor ve kripto endüstrisindeki diğer yerlerdeki olumsuz piyasa dalgalanmalarına rağmen rotasında kalmayı bildi.

Tether piyasa değeri grafiği
Tether piyasa değeri grafiği

31 Ağustos 2020’den bu yana, Tether’in piyasa değeri yaklaşık %90 artarak 10 milyar dolardan tüm zamanların en yüksek seviyesi olan yaklaşık 19 milyar dolara yükseldi. Bu ay boyunca, piyasa değeri yaklaşık 16,5 milyar dolardan yükseldi, yani Kasım ayında %15 artmış oldu.

Tether stabilcoin piyasasına liderlik ediyor

Dahası, Tether’in artan piyasa değeri, dolara sabitlenmiş stabilcoinin gerçek bir rakip olmadan stabilcoin endüstrisine liderlik etmeye devam etmesini de sağlıyor. CoinGecko’ya göre, Tether piyasa değeri, Center tarafından yönetilen ve Circle ile Coinbase tarafından desteklenen USD Coin’den neredeyse 17 milyar dolar daha yüksek.

Tether stabilcoin piyasasında başı çekiyor
Tether stabilcoin piyasasında başı çekiyor

Tether’in artan piyasa değeri ile ilgili bir diğer teori ise stabilcoinin Bitconin’in artan fiyatından fayda sağladığı.

Bitcoin’in fiyatı arttığı için,gittikçe daha fazla insan kripto para sektörüne geliyor ve Tether’in sektöre bir rampa gibi davranması, özellikle Çin’de, aylardır Bitcoin’in büyümesinden yararlanmaya devam ediyor.

Yine de Tether’in piyasa değeri, Bitcoin’in bir gecede yaklaşık 3.000 dolar değer kaybetmesine rağmen düşmedi.

Bu büyümenin bir başka mantığı da, Tether’in bu yaz meydana gelen merkezsiz finans (DeFi) patlamasından yararlanmış olması.

Her iki durumda da Tether’in piyasa değeri büyümeye devam edecek gibi görünüyor.

decrypt


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin