Kripto para madencilerinin yeni adresi Rusya: Faaliyetler genişliyor!
Kripto para madencilerinin yeni adresi Rusya: Faaliyetler genişliyor!

Sıcak Gelişme: Rusya Başbakanı’ndan kripto para birimleri hakkında kritik açıklamalar!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Rusya Başbakanı Mikhail Mishustin, bugün kripto para birimlerine ilişkin oldukça önemli açıklamalarda bulundu. Mishustin endüstrinin sürekli büyümesini kabul ettiğini ifade ederken “medeni düzenlemeler” oluşturmayı planladıklarını belirtti.

Rusya kripto para birimlerini düzenleme yoluna gidebilir

Rusya’nın dijital varlıklarla ilgili net mevzuat oluşturma girişimleri devam ediyor. Başbakan Mikhail Mishustin, birincil olarak COVID-19’un ülke ekonomisi üzerindeki sonuçlarına odaklanan son toplantıda, kripto para düzenlemeleri hakkında birkaç yorum yaptı.

Kripto paralara dair “ilginin sürekli arttığı nispeten yeni bir araç” tanımlamasını yapan Başbakan, dünyanın en büyük kara kütlesine sahip ülkesinin piyasayı “medeni bir yöne” kanalize etmek için bir plan yapmak zorunda olduğuna inanıyor.

Ocak 2020’de göreve gelen Rusya Başbakanı, bu düzenlemelerin dijital varlık yatırımcılarının haklarını ve çıkarlarını koruması gerektiğini ileri sürdü.

Yasal çerçeve getirilebilir

Mishustin, kripto para birimleri ile ilgili olarak “vergi kodunda bir dizi değişiklik” önerdi. Dijital varlıkların mülk olarak tanınması gerektiğine dair önceki bir iddiayı da ikiye katladı. Böylece kripto para sahipleri, “herhangi bir yasa dışı eylem durumunda yasal korumaya güvenebilecek ve mülkiyet haklarını mahkemede savunabilecekler.”

Rusya, kripto para birimi düzenlemeleriyle ilgili karmaşık bir geçmişe sahip. Bu yılın başlarında, ülkenin hükümeti bazı durumlarda yatırımcılar için hapis cezası bile öngören katı yasalar önerdi. Daha yeni önermeler ise Bitcoin ve diğer kripto para birimi işlemlerini ifşa etmemek için hapis cezası istedi.

Dijital varlıkların ve özellikle Bitcoin’in Rus vatandaşları arasında oldukça popüler olduğunu belirtmekte fayda var. Yakın zamanda yapılan bir araştırmaya göre son 12 aydaki alımlar açısından kripto para birimleri altının üstüne yerleşti.

Bu yazı ilk olarak Cryptopotato’da yayımlanmıştır.


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin