Pandemi süreci kripto para birimlerinin benimsenmesini hızlandırdı
Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde, salgının tüketicilerin dijital ödemeleri artan sayıda benimsediğini ve eğilimin hızlandığını söyledi.

Pandemi süreci kripto para birimlerinin benimsenmesini hızlandırdı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde, salgının tüketicilerin dijital ödemeleri artan sayıda benimsediğini ve eğilimin hızlandığını söyledi.

Ayrıca, euro bölgesi merkez bankası yetkililerinden oluşan bir heyetin, bir Avrupa merkez bankası dijital para birimi (CBDC) ile ilgili bir kararı hemen açıklamaya hazırlandığını belirtti.

Dijitalleşme benimseniyor

10 Eylül’de Deutsche Bundesbank’ın ev sahipliği yaptığı çevrimiçi bir konferansta konuşan Lagarde, AB sakinlerinin dijitalleşmeyi benimsediğini ve e-ticaret satışlarının Şubat ve Haziran arasında yaklaşık olarak % 20 arttığını, hatta toplam perakende satışların % 1,2 düştüğünü belirtti. Salgının başlangıcından bu yana çevrimiçi ödemelerin hacminde “çift haneli büyüme oranları” yaşandığını söyledi.

Lagarde, “Pandemi, dijital yeni normale geçişi hızlandıran bir katalizör görevi gördü. Tüketicilerin büyük çoğunluğu dijital hizmetleri şu anda olduğu kadar veya daha sık kullanmaya devam etmeyi bekliyor.”

Diğer kurumlar, COVID’in ekonomik yansıması ile ilgili verilerin gelmesiyle aynı sonuca ulaştı. Singapur DBS Bankası’nın Ağustos ayı raporunda, “sürmekte olan pandeminin daha az nakit bağımlılığı olan bir topluma doğru ilerlemeye katkı yaptığını” belirtti.

Finansal ortama uyum

Lagarde, daha hızlı ve daha ucuz sınır ötesi ödemelere ek olarak, ECB’nin dijitalleşmeye yönelik hareketi ele almak için bir CBDC geliştirmesini desteklemektedir. Geçen Eylül ayında Uluslararası Para Fonu’nun (IMF) başkanı iken, ECB başkanı, AB kurumlarının kripto paraya açık olarak değişen finansal ortama uyum sağlamasına odaklanacağını söyledi.

Lagarde, “Eurosystem şimdiye kadar dijital bir Euro sunup sunmayacağına dair bir karar vermedi” dedi.

“Ancak, dünyadaki diğer birçok merkez bankası gibi, bunu yapmanın faydalarını, risklerini ve operasyonel zorluklarını araştırıyoruz.”

ECB başkanına göre, bir CBDC’nin Avrupa üzerindeki potansiyel etkilerini inceleyen bir görev gücünün sonuçları “önümüzdeki haftalarda” açıklanacak.

Cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin