Bu verilere göre Bitcoin fiyatı daha da artacak
Bu verilere göre Bitcoin fiyatı daha da artacak

Bu kilit gelişmeler Bitcoin’in yeniden yükselişini canlandırabilir

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Geçen hafta, Bitcoin, ABD doları endeksindeki ani güçlenmeyle başlayan bir hamle ile, Mart ayından bu yana en büyük haftalık düşüşü yaşadı. Bununla birlikte Bitcoin psikolojik olarak önemli olan 10 bin dolar seviyesini başarıyla savunmayı başardı.

Ani riskten kaçma hissine rağmen, Bitcoin birkaç hafta önce yanıp sönen uyarı işaretleri vardı. Bir uyarı sinyali, son zamanlarda fiyat düşüşleriyle aynı zamana denk gelen BitMex türevleri borsasında artan miktarlarda vadeli işlem açık pozisyonu oldu. O zamandan beri, vadeli işlemler açık pozisyonu  1 Haziran’dan beri görülmeyen seviyelere düştü. Bu durum potansiyel olarak yukarı doğru ivmenin yeniden ortaya çıkacağına işaret ediyor.

Bitcoin futures open interest has declined to levels not seen since June 1.

Blockchain veri ve araştırma şirketi CryptoQuant, bugün erken saatlerde aktarılan BTC sayısı yılın en yüksek seviyesine ulaştı ve bu işlemlerin borsalardan gerçekleştirilmediğini açıkladı. Tüm borsaların Fon Akım Oranı yılın en düşük seviyesine ulaştı. Bir şeyler oluyor. Muhtemelen OTC anlaşmaları söz konusu.

Bitcoin transferred spiked today, but did not flow to exchanges.

CryptoQuant ayrıca, “Bu aynı zamanda Şubat 2019’da OTC hacminin hızla arttığı bir dönemde gerçekleşti. Tarih tekerrür ederse, artan bitcoin transferleri yeni, büyük alıcıların piyasaya girdiğini gösterebilir” diyor.

Bitcoin transferred spiking while exchange flows declined in 2019 led to a rally later on.

Ek olarak, dolar destekli (doğrulanmamış) sabit coin Tether ($ USDT) ile bitcoin arasındaki bağlantı iyi biliniyor ve küçümsenemez. 2017’den beri pozitif korelasyon doğrusal olarak arttı.

The correlation between USDT and BTC has increased since 2017.

Bu hafta, Blok başına, Tether, Solana ($ SOL) blok zincirinde stablecoinin ek bir sürümü olan $ USDT’yi piyasaya sürdüklerini açıkladı. Çünkü “Solana, kullanıcıların saniyede 50.000’den fazla işlemde ( TPS), genellikle işlem başına 0,00001 ABD Dolarından daha düşük bir fiyata işlem yapıyor.”

Tether DeFi’nin can damarı

Tether’in DeFi’nin can damarı olduğu ve Ethereum ağ işlem maliyetlerinin son zamanlarda hızla arttığı göz önüne alındığında, Solana tabanlı bir $ USDT, önemli bir darboğaz ortadan kaldırıldığında daha fazla DeFi’nin benimsenmesini sağlayabilir. Yukarıda bahsedilen gerçekleşirse, bitcoin kesinlikle fayda sağlayacaktır.

Son olarak, DeFi patlaması, kritik fiyat seviyelerini geri alan  YFI gibi birkaç yüksek profilli token ile geçen hafta kısa bir ‘soğuma’ döneminden sonra yeniden artışa başlamış olabilir. DeFi çılgınlığı, Ethereum’daki sayısız DeFi hizmetine erişim sağlamak için ERC-20 uyumlu tokenler aracılığıyla Ethereum ağında daha fazla bitcoin teminatlandırmaya devam ediyor.

RenBridge gibi merkezi olmayan mekanizmalar, BTC sahiplerinin sayısız adımdan, yani birkaç tıklamayla çapraz zincir birlikte çalışabilirlikten geçmeden onu ERC-20 uyumlu bir sürüme kolayca dönüştürmesine olanak tanıyor.

DeFi Pulse’a göre, DeFi’deki ERC-20 uyumlu ilk iki bitcoin tokenı ,kilitli bitcoin ($ WBTC) ve Ren bitcoin ($ renBTC). Her iki token bir araya geldi, toplam değeri 700 milyon doların üzerinde DeFi’ye “kilitlendi” ve güçlü bir doğrusal büyüme trendi sergiliyor.

Consistent increase in bitcoin locked in DeFi.

Consistent growth in bitcoin locked in DeFi via Ren network.

Her zaman olduğu gibi, hiç kimsede kristal bir küre yok, ancak yukarıda bahsedilen analiz, Bitcoin’in neden bugüne kadar 10 bin doların üzerindeki dayanak noktasını koruduğuna dair bir açıklama sağlayabilir.

Bununla birlikte, makro belirsizlik göz önüne alındığında, ek zayıflık veya aralık ticareti içerebilecek kısa vadeli dönüşler olası görünüyor.

Forbes


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin