Özel bankalar, Meksika’da CBDC için yardımcı olmayı öneriyor

Özel bankalar, Meksika’da CBDC için yardımcı olmayı öneriyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Meksika’daki özel bankalar, yeni bir dijital para biriminin oluşturulmasında istekli. Bu konu hakkında özel bankaların yardımcı olabileceği söyleniyor. Meksika, CBDC için yeni bir yola girebilir.

Özel bankalar, ülkenin merkez bankası ile dijital para birimi oluşturulmasındaki çabalara katılmak istiyor. Meksika Bankalar Birliği (ABM) başkanı, gelecekte ulusal bir dijital para biriminin oluşturulması için özel bankalar grubunun yardımını sunmak için Meksika Bankası başkanıyla bir araya geldi.

Özel bankalar, CBDC için merkez bankasına dahil olmak istiyor 

Meksika Bankalar Birliği üyeleri, potansiyel bir merkez bankası dijital para biriminin (CBDC) tasarımı ve ihracında ülkenin merkez bankasına yardım etme niyetlerinde olduklarını dile getirdi. Dernek Başkanı Daniel Becker, Meksika Merkez Bankası Başkanı Victoria Rodriguez Ceja ile bankaların Meksika vatandaşları için daha erişilebilir hale getirilmesiyle ilgili bazı önemli faktörleri gözden geçirmek için bir araya geldi. Görüşmede Becker şunları söyledi:

“Banxico, bankacılık görüşünün daha iyi unsurlar veya bir kripto para birimi oluşturmaya yardımcı olabileceğini belirlerse, bunun sonucunda daha fazla Meksikalıya ulaşan daha verimli ve sağlam bir finansal sisteme sahip olması için bize ve en iyi bankacılık görüşüne güvenin.” 

Becker ayrıca, işlemlerin maliyetini düşürmek ve blok zinciri kullanarak daha iyi birlikte çalışabilirlik sağlamak için dijital para biriminin piyasaya sürülmesini memnuniyetle karşılıyor.

Öte yandan Meksika cumhurbaşkanlığının resmi hesabı, Ocak ayında peso’nun dijital bir versiyonunun oluşturulduğunu duyurmuştu. O sırada kurum, bankanın bu para birimini çıkarmayı planladığını belirtti ve bu gelişmenin hazır olması için hedef tarih olarak 2024’ü belirtti. Bu nedenle özel bankalar, yaklaşan bu varsayımsal dijital para biriminin planlama aşamasına dahil olmak için Meksika Merkez Bankası’na yaklaşıyor.

news.bitcoin


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin