Ocean Protocol Kapak

Ocean Protocol (OCEAN) –  Hacmi Yüksek Yapay Zekâ Coini

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Günümüzde Midjourney ve ChatGPT ile başlayan yapay zekâ furyası giderek büyüyor ve iş verenler yapay zekâ alanına ağırlık vermeye başladı. Yapay zekânın mevcut gücü kripto sektörüne de sıçradı ve Ocean Protocol gibi özgün amaçlı kripto projeleri rağbet görmeye başladı.

Gelecek yıllarda OCEAN tokenin hangi fiyat aralığından işlem göreceğine yönelik analizimizi gerçekleştirmeden önce bu projenin ne olduğunu ve nasıl çalıştığına değinelim.

Ocean Protocol Coin Nedir?

ocean logo

Ocean Protocol, veri sağlayıcıları ile verileri kullanmak isteyen alıcılar arasında köprü görevi gören blokzincir tabanlı bir projedir. İçinde yaşadığımız internet çağında yapay zekâ, gelişebilmesi için olabildiğince veriyi analiz etmesi gerekir. Google ve Facebook gibi büyük şirketlerin yanı sıra küçük işletmeler dahi yapay zekânın katkısıyla önemli bir iş gücünden tasarruf edebilir.

Ocean Protocol Nedir

Ocean Protocol’ün temel amacı ise veri sağlayıcılarının güvenli bir şekilde verilerini veri alıcılarına satarak bundan gelir elde etmesini sağlamak. Veri sağlayıcılarının Ocean Protocol pazar yeri üzerinden satabileceği veriler herkes tarafından satın alınabileceği için demokratik bir ortama sahip olduğunu da söyleyebiliriz.

Ocean Market üzerinden satın alabileceğiniz verilerde bir sınır yoktur. Kripto pazarında kullanılabilecek her veri satın alınabilirdir. Halihazırda pazarda satın alabileceğiniz verilere örnek verecek olursak gerçek zaman diliminde 1 saatlik ETH/USDT grafiğindeki mumları görebileceğiniz bir koddan ABD’nin farklı farklı eyaletlerinde galon başına geçerli benzin fiyatına kadar birçok veriye ulaşabilirsiniz.

Ocean Protocol Coin, tüm bu ekosistemin yerel para birimidir ve veri alıcısı ile sağlayıcısı arasında ödeme yöntemi olarak kullanılır. Son olarak eğer bir veri araştırmacıysanız ve beğendiğiniz veriyi satın almak isterseniz Ocean Protocol’ün %0,1 gibi düşük bir komisyon keseceğinin de farkında olmalısınız.

OCEAN Tokenin Kurucusu Kimdir?

Ocean Protocol Coin, 2017 yılında Bruce Pon ve yapay zekâ araştırmacısı Trent McConaghy tarafından oluşturulmuştur. Herhangi bir kâr amacı gütmeyen Ocean Protocol Vakfı tarafından fonlanan bu proje, içinde bulunduğumuz yıl en önemli yapay zekâ projelerinin başında gelmekte.

OCEAN Token Kurucuları

Pon, Ocean Protocol’ü duyurmadan önce 9,5 yıl boyunca firmalara kapsamlı blokzincir hizmeti sunan BigchainDB şirketinin kurucusu olarak çalışmıştır. Eğitimini ise Kanada’nın en iyi üniversitelerinden olan Saskatchewan Üniversitesi’nde Bilgisayar Bilimleri bölümünden mezun olarak tamamlamıştır.

Ocean Protocol Nasıl Çalışır?

Ocean Protocol, verilerin satışını mümkün kılmak adına her veriyi tokenleştirir ve datatokenler, sağlayıcıların belirleyeceği fiyattan Ocean Market üzerinden satışa sunulur. Dileyen araştırmacılar bu verileri satın alabilir ya da kiralayabilir. Bazı veriler tek bir kişiye satılmaz. Eğer satın almak istediğiniz datatokenin sizin dışınızda geçmişte kaç kişinin satın aldığını merak ediyorsanız bunu platform içerisinden görüntüleyebilirsiniz. 

Ocean Market temelde 3 aşamadan oluşuyor, bunlar:

  • Sağlayıcılar – Satılacak olan verileri oluşturur ve bir fiyat belirleyip datatoken formatında sistem üzerinden paylaşır.
  • Alıcılar – Araştırmasında, işinde ya da zevk olarak kullanmak istediği verileri satın olan kişilerdir. Bu kişiler sağlayıcıların belirlediği fiyata teklif de sunabilir.
  • Pazar yerleri – Alıcı ve sağlayıcı arasında güvenli aracılardır. Transfer işleminin iki taraf için de sağlıklı bir şekilde gerçekleşmesini sağlar. 

Yapay zekânın daha popüler olması ve gelişmesi adına her geçen gün çalışan OCEAN ekibinin yerel para biriminin gelecek yıllarda hangi fiyat aralığında olacağı sıklıkla merak ediliyor. Sizler için aşağıdaki bölümde Ocean Protocol yorum ve analizini gerçekleştirdik. 

OCEAN Coin Fiyat Tahminleri – 2023 – 2030 

Ocean Protocol Coin, başta Binance olmak üzere 20+ borsada satışta olan köklü bir kripto para birimidir. Geçmişte bu yana fiyatı bir hayli dalgalanan OCEAN, 0,3377$ ile ATH seviyesi oluşturmuştur.

Aşağıdaki bölümde gelecek yıllarda hangi fiyat aralığında işlem görebileceğini analiz edeceğiz ancak yapılan analizlerin kesin bir sonuç içermediğini ve kendi öz araştırmanızı yaparak bir karar vermeniz gerektiğinin altını çiziyoruz.

Ocean Protocol Coin Fiyat Tahmini –  2023

2023 yılında Ocean Protocol coin için ciddi yükseliş beklenmiyor. Bu beklentinin arkasında yatan en büyük neden genel kripto pazarının ayı piyasası içerisinde işlem görmesidir. Editörlerimiz tarafından yapılan analizler sonrası $OCEAN’ın yıl bitimine kadar 0,16$ ila 0,55$ arasında işlem görebileceği görüldü

Ocean Protocol Coin Fiyat Tahmini 2023

Kısa vade yerine uzun vadeli yatırımcıları gözüne kestiren OCEAN token ekibi, yatırımcıların pasif gelir elde etmesi adına stake oranlarını kademeli olarak arttırıyor. Stake dışında Ocean Protocol içerisinde ne kadar fazla vakit geçirirseniz o kadar fazla ödüllerden de yararlanabilirsiniz. 

Kripto pazarına yönelik küçük çaplı düzenlemeler henüz Ocean Protocol’ün fiyatını etkilememekte. Ulaşmayı başardığı en yüksek birim fiyatından %83 daha uyguna $OCEAN satın almak isteyenler Binance borsası üzerinden alım emri oluşturabilir.

Kripto paralar son derece yeni, riskli ve düzenlenmemiş yatırım araçlarıdır. Yatırımlarınızın her zaman risk altında olduğunu unutmayın.

Ocean Protocol Coin Fiyat Tahmini –  2025

2025 yılının başından sonuna kadar yapay zekâ, makine öğrenimi ve kripto para terimlerinin göreceği ilgide pik yaşanması bekleniyor. Bunun en temel nedeni, bahsetmiş olduğumuz kavramlarının halk tarafından tam anlamıyla anlaşılabileceğinden kaynaklanıyor. Ocean Protocol Coin gibi yapay zekâ projeleri kripto pazarında hacim açısından en rağbet gören sanal varlıkların başında yer alabilir.

OCEAN Fiyat Tahmini 2025

Ön görülen fiyat tahminleri ise genel kripto pazarının boğa koşusunda yer alacağı tahmin edilmesinden kaynaklı 0,54$’da ciddi bir destek noktası oluşturabilir. Eğer balinalar bu noktayı koruyabilirse sırasıyla 0,73$ ve 0,96$’a kadar fiyat artışı yaşayabilir.

Bu yükselişler gelecek yıllarda hız kazanması bekleniyor ancak önemli şirketler ile bir iş birliği haberi 2025 yılında paylaşılırsa yeni bir ATH seviyesi belirlenebilir.

Kripto paralar son derece yeni, riskli ve düzenlenmemiş yatırım araçlarıdır. Yatırımlarınızın her zaman risk altında olduğunu unutmayın.

Ocean Protocol Coin Fiyat Tahmini –  2027

Kripto paralar, en dalgalı yatırım araçlarıdır. Her yıl, başta Ocean Protocol olmak üzere kripto paraların yükselişte olacağını söylemek realistik bir yaklaşım olmaz. 2027 yılında genel kripto pazarında bir dalgalanma bekleniyor. Facebook, Google ve Apple gibi büyük firmalar yapay zekâ alanında ciddi yatırımlar yapıyor.

OCEAN Fiyat Tahmini 2027

Bu yatırımlar, Ocean Protocol Coin cephesinde talebin kısmi olarak düşmesine sebep olabilir. $OCEAN, 2027 yılının başında 0,18$’dan fiyatlanmaya başlayabilir. Bu fiyat tahmini sadece genel kripto pazarında düşüş yaşanabileceğinden kaynaklı olarak yapılmıştır. Eğer, beklentiler yanlış çıkar ve Bitcoin 100 bin dolar bandını geçerse altcoinler sert yükseliş elde edebilir.

Ocean Protocol yorum ve analiz yapan bazı araştırmacılar 2027 yılında $OCEAN’ın 5$’a kadar yükselebileceğini ön görüyor. 

Kripto paralar son derece yeni, riskli ve düzenlenmemiş yatırım araçlarıdır. Yatırımlarınızın her zaman risk altında olduğunu unutmayın.

Ocean Protocol Coin Fiyat Tahmini –  2030

2030 yılı, fintech projelerinin top seviyeye ulaştığı yıl olabilir. Halihazırda hükümetlerin kripto para birimlerine olan tavrı net değil ve 2030 yılına kadar bu tavrın netleşmesi ve düzenlemelerin tamamlanması bekleniyor. Merkeziyetsizlik kavramı, Ocean Protocol’ün yapay zekâ çözümü ile kusursuz uyumu $OCEAN’IN milyonlarca değerlik piyasa hacmine ulaşabileceğine yoruluyor.

OCEAN Fiyat Tahmini 2030

Dünyanın en yüksek birim fiyatına sahip sanal varlığa olan yüksek talep 2030 yılında da devam etmesi bekleniyor. Altcoinler eğer BTC’nin dominasyon oranından baskılanmazsa tarihi yükselişler yaşayabilir. Ocean Protocol cephesinde bu yükselişin maksimum 25$ seviyesine kadar ulaşması bekleniyor.

Kripto paralar son derece yeni, riskli ve düzenlenmemiş yatırım araçlarıdır. Yatırımlarınızın her zaman risk altında olduğunu unutmayın.

2023 Yılında Ocean Protocol Coin Yatırımı Yapmak Mantıklı mı?

Yapay zekâ, 2000’li yılların başında dikkatleri üstüne çekmiş bir teknolojisi olsa da 2020’li yıllardan itibaren yapay zekânın katkısını görmeye başladık. Ocean Protocol, kripto pazarında özgün bir amacı olan nadir yapay zekâ projelerinin başında yer alıyor.

Altyapısı güçlü olmayan meme projelerinin 1 dolar bandına yaklaştığı göz önünde bulundurulursa Ocean Protocol’ün ulaşabileceği fiyatın çok daha yukarıda olabileceğini düşünüyoruz. Verilerin ticarileştirilmesi ve gizliliğin korunması arasında kusursuz bir denge kuran bu projenin artı ve eksilerini açıklayalım.

Artıları:

  • Satılabilecek verilerin doğru alıcılar ile buluşmasını sağlar. Tüm bu transfer süreci blokzincir altyapısı üzerinde gerçekleştiği için gizlilik ön plandadır.
  • Veriler kıtalar arasında saniyeler içerisinde transfer edilir. Ocean Protocol tarafından kesilen komisyon oranı ise %0,1 ile sınırlıdır.
  • Veri, yapay zekâ ve blockchain alanında uzman bir ekibe sahiptir ve kendi alanında öncü bir projedir.
  • Birim fiyatı oldukça ucuz olup boğa piyasasında en hızlı yükselebilecek projelerin başında geliyor. Aktif olarak ise 20+ borsada listeleniyor.

Eksileri:

  • Sadece Ethereum zinciri destekleniyor. Farklı bir zincir ile uyumlu değildir. 

OCEAN Coin Satın Al – Binance

‘Ocean Coin Satın al ve HODL et’ felsefesini benimsemiş yatırımcılar arasında kendinize yer edinmek istiyorsanız bunun en güvenli yolu Binance borsasına kayıt olmakla başlıyor. Aşağıdaki bölümde nasıl $OCEAN satın alabileceğinizi açıklayacağız.

1. Adım: Binance Üyeliği Oluştur

Ocean Coin satın almak için ilk olarak bir Binance hesabı oluşturmalısınız. Resmi Binance internet sitesine giriş yapıp sağ üst köşede yer alan “Kaydol” butonuna tıkladıktan sonra dilediğiniz kayıt olma yöntemini seçin.

Binance Üyelik Oluştur

Bu aşamada vereceğiniz kişisel bilgilerin doğru olmasına özen gösterin çünkü bir sonraki aşamada Binance yetkilileri kullanıcılarının hesaplarını korumak adına gireceğiniz bilgiler ile kimliğinizin eşleşip eşleşmediğini kontrol edecek.

2. Adım: KYC Doğrulaması Gerçekleştir

KYC doğrulaması kripto borsalarında yatırımcıların işlem yapabilmesi için tamamlaması gereken bir adımdır. Bu adım, Binance için kimlik ve ikametgah adresi ile sınırlıdır. Doğrulama işlemi yapay zekânın katkısıyla dakikalar içerisinde gerçekleşir. 

3. Adım: Para Transferi Yap

Binance TR hesabınıza banka hesabınızdan TRY havale edip dilediğiniz kripto para birimini satın alabilirsiniz. EFT&Havale işleminde herhangi bir komisyon kesilmediğinin altını çizelim. Para transferi için kullanacağınız banka hesabınızın size ait olması gerektiğini de hatırlatalım.

Binance Para Transfer İşlemi

Bankanızın açık olduğu gün ve saat aralığında paranızı transfer etmenizi öneririz. Eğer banka hesabınızdan çıkan tutar Binance cüzdanınıza 2 günden fazla bir süre zarfında hâlâ transfer edilmediyse Binance müşteri hizmetleri ile iletişime geçebilirsiniz.

4. Adım: Ocean Protocol Coin Satın Al 

Banka hesabınızdan transfer ettiğiniz tutarı eğer Binance cüzdanınızda görüyorsanız doğrudan $OCEAN satın alabilirsiniz. Ocean Protocol yatırımı yapmak için tercih edebileceğiniz 3 farklı işlem çifti vardır bunlar; OCEAN/USDT, OCEAN/BUSD ve OCEAN/TRY’dir. 

OCEAN Satın Al

Eğer kripto yatırımı yaparken enflasyondan kaynaklanan Türk Lirası’nın değer kaybetmesinden korkuyorsanız öncelikle dolara sabitlenmiş BUSD ve USDT coini satın almanızı ve ardından OCEAN token alım emri vermenizi öneririz. 

Özet

Sağlayıcıların verileri güvenli bir şekilde satabilmesi için güvenilir bir ortam sunan Ocean Protocol, içinde bulunduğumuz yıl dikkat çeken yapay zekâ projelerinin başında geliyor. Birçok yatırımcının uzun vade projesi olarak gördüğü Ocean tokene Binance borsası üzerinden yatırım yapabilirsiniz.


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin