Microsoft, Metaverse'i AI ile entegre etmeye çalışıyor
Microsoft, Metaverse'i AI ile entegre etmeye çalışıyor

Microsoft, Metaverse’i AI ile entegre etmeye çalışıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Microsoft, yakın zamanda popüler Metaverse’in bir parçası haline geldiğini duyurdu. Teknoloji devi, “Dynamics 365 Connected Spaces” olarak bilinen yeni bir ürünü entegre etmek için ekip güncellemelerini başlattığını ve konsol hizmetlerini geliştirdiklerini belirtti.

Microsoft Ignite Konferansı sırasında konuşan Microsoft CEO’su Satya Nadella, konu ile alakalı şu cümleleri aktardı:

Metaverse, bilgi işlemi gerçek dünyaya yerleştirmemizi ve gerçek dünyayı bilgisayar ortamına gömmemizi sağlar. Gerçek varlığı herhangi bir dijital alana getirmek. En önemlisi, insanlığımızı yanımızda getirebilmemiz ve bu dünyayı nasıl deneyimlemek istediğimizi seçebilmemizdir.

Microsoft Teams güncellemeleri “Mesh” olarak bilinir ve ilk olarak 2022’de kullanıma sunulacaktır. Bu güncellemeler, kullanıcılara kişiselleştirilmiş bir dijital avatar ve insanların Metaverse’de buluşabilecekleri alanlar sunacak.

Mesh’in yol haritasının bir parçası, şirketlerin toplantılar düzenlemesine ve çevrimiçi varlıklarını artıracak platformlar sunmasına izin vermekte. Dynamics 365 Connected Spaces ürünü aracılığıyla işletmeler, Metaverse ve yapay zekayı (AI) iş operasyonlarıyla birleştirmenin bir yoluna sahip olacak. Bu ürünün bu yılın sonuna doğru prömiyer yapması bekleniyor.

Xbox ve Metaverse ilişkisi

Bloomberg röportajında Nadella, Microsoft aynı zamanda oyun konsolu içine Metaverse getireceğini de belirtti. Ancak Nadella, teknoloji devinin Xbox’a getirmek istediği bazı yükseltmeler hakkında kapsamlı bir ayrıntı vermedi.

Halo’yu bir oyun olarak alırsanız, bu bir Metaverse’dir. Minecraft bir Metaverse’dir ve Flight Simulator de öyle. Bir anlamda, bugün 2B’ler ve soru şu ki, şimdi bunu tamamen 3B bir dünyaya götürebilir misiniz ve biz kesinlikle bunu yapmayı planlıyoruz.

Microsoft, Metaverse’e giren tek büyük şirket değil. Nike kısa süre önce sanal dünyalarda kullanılmak üzere logosunu ticari marka haline getirmek için bir başvuruda bulundu. Facebook ayrıca Metaverse’e katılıyor ve hatta şirketi Meta olarak yeniden markalaştırma planlarını bile duyurdu. Kripto alanı, Metaverse’i Decentraland gibi projeler aracılığıyla zaten keşfetmişti.

invezz


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Eyyübiye mutlu son

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin